Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "Miért lennék mérges?", rákérdeztek a Vidi-edzők jövőjére - NB I-es értékelések

Az NB I 20. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2023. február 18., szombat 22:29
Fotó: fradi.hu
Az NB I 20. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 18., szombat 22:29

Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 0-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Bognár György (Paks): – Az első félidőben tudtunk nyomást gyakorolni, a másodikban nem, ott már nem volt meg az a fajta játék, ami ehhez kell. Bár az első félidőben is voltak beadásaink mindkét szélről, összesen 8-10, de minőségileg ezek nem voltak jók, nagyon rossz volt a végjáték. A második játékrészben ez már nem volt meg ilyen hangsúllyal. A végén nyomtunk, de ekkor már csak felívelgettük a labdákat Bödének és Vargának. Lehetett volna gólt szereznünk, de minőségileg ez a játék kevés volt. Az első fél órában nem éreztem, hogy annyira hatékony lett volna a Varga-Hahn duó, de utána kezdtek magukra találni, a mozgások is jók voltak, volt már egy-két jó akció. Jó felfogásban vezette a játékvezető a meccset, noha voltak hibái, például a második gól előtt szabadrúgást kellett volna kapnunk, de összességében jó felfogás az, hogy a játékot próbálta hagyni érvényesülni. Böde aktív volt, a felívelések nagy részét elfejelte, volt egy jó lehetősége is, amit megcsinált magának, motivált volt. Helyre kell rakni dolgokat, mert adta volna magát, hogy 0-2-nél átállunk három védőről négyre, de sajnos nincs a keretben jelenleg egészséges balhátvéd, úgyhogy nem tudtunk volna úgy cserélni, csak jobblábas játékost tudtunk volna odatenni, annak meg sok értelme nem lett volna. (M4 Sport)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Minden mérkőzésre próbálunk felkészülni és valamilyen tervet követve futballozni, ez ma is így történt, meg volt a tervünk, hogy mivel szeretnénk eredményesek lenni. Nem csak azért állt be Babunski, hogy rúgjon egy gólt, kényszerű csere is volt, de amúgy is pályára lépett volna. Minden játékostól azt kérem, hogy az adott feladatát maximálisan próbálja meg ellátni, nála most extra volt, hogy szerzett egy gólt is. A konklúzió levonásával még várjunk, nem telt még el annyi mérkőzés. A régi alapszabály mindig érvényes, hogy úgy kezdődik egy csapat, hogy végy egy jó kapust, hál'istennek ez most működik, de nem szeretnék kiemelni senkit, mert mindig az a mottónk, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk és együtt harcolunk a sikerekért. (M4 Sport)

Ferencvárosi TC–Kecskeméti TE 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): – Az első félidőben sokkal jobbak voltunk, a másodikban is jól kezdtünk, de egy szögletből sajnálatosan kaptunk egy gólt. A második helyezett ellen játszottunk ma, az ellenfél is mindent megtett a pályán. Az első félidőben jól védekezett a Kecskemét, mi pedig nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket. A tabella másodikja jól megállta a helyét, természetesen ők is mindent megtettek ma a pályán ezért az eredményért. Kell idő az új játékosoknak a beilleszkedéshez, emellett nagyon remélem, hogy nem komoly Vécsei és Mercier sérülése. Bízom benne, hogy Besicnek jól sikerült a mai műtétje, és remélem, hogy Tokmac is minél előbb vissza tud térni. Nagyon jó formában van Ryan Mmaee, jól végezte a dolgát, megpróbálta kihasználni a helyzeteit, de ma nem sikerült, reméljük, hogy a közeljövőben sikerülni fog neki. (M4 Sport)

Az orosz vezetőedző a sajtótájékoztatón az alábbiakat tette hozzá.

– Miért lennék mérges? 1-1-et játszottunk a mögöttünk álló csapattal. Azt játszottuk, amit szerettünk volna. 14 ponttal vezetjük a bajnokságot, 24-én vár ránk a sorsolás az UEFA Európa Ligában. Ami miatt mérges lehetek, azok a sérülések, remélem, Vécsei Bálint állapota nem súlyos. A csapaton belül három olyan sérültünk van, aki be van nevezve az UEL-be, ez nem egyszerű helyzet. A helyükre lépő játékosoknak meg kell állniuk a helyüket, remélem, mire eljön a nyolcaddöntő ideje, mindenki azon a szinten lesz, ahol szeretnénk – idézi a fradi.hu.

Szabó István (KTE): – Az első félidővel nem voltunk megelégedve, de főleg a mentális tényezőkre vezethető ez vissza. Sokaknak ez az első idénye az NB I-ben, így először is léptek pályára a Groupama Arénában, ahol sosem könnyű játszani. A Fradi minden tekintetben jobban játszott az első játékrészben, akár több gólt is szerezhettek volna. Ennek ellenére, aki azt gondolja, hogy kiabálás volt a szünetben, azt ki kell ábrándítsam, normális hangnemben megbeszéltük, mit kell tennünk. Szerkezeti változtatást hajtottunk végre, meg akartuk tartani elöl a labdákat, abból építkezve. Feljavult a játékunk, azt a KTE-t láttam ezt követően, melyet általában a bajnoki meccseken. A gólunk természetesen tudatos figura volt, melyet ebben az évben már aligha dobhatunk be újra, de sokat gyakoroltuk ezt a variációt, örülök, hogy gól lett belőle. Óriási bravúr, hogy két mérkőzésen négy pontot szereztünk a Ferencváros ellen. (kecskemetite.hu)

MOL Fehérvár FC–Puskás Akadémia 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Toldi Gábor (Vidi): – Sok összetevejőe lehet annak, hogy miért nem tudtuk megtartani az előnyünket, elsősorban ez fej kérdése, mert egy olyan mérkőzésen sikerült megszereznünk a vezetést, ami eldőlhetett volna bármelyik irányban. Aztán a 82. percben, amikor egy hosszú labdával kellett volna indítanunk, rossz döntést hoztunk. A sok rossz döntés és a rengeteg technikai hiba, ami ma jellemezte a játékunkat, nagyon befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. A Puskás megpróbálta ránk erőltetni az akaratát, az első félidőben letámadtak minket, készültünk is rá, próbáltuk is kihozni a labdákat, de nem sikerült olyan minőségben, ahogy szerettük volna. Nem álltunk vissza, inkább csak a középső zónában akartuk fogadni őket, ez volt az első és második félidőben is. Jó csapat a Puskás is, próbált dominálni, sajnos nem sikerült jól kijönnünk belőle – mondta a szakember, majd a riporter arra is rákérdezett, hogy a következő fordulóban is a Huszti-Toldi edzőpáros irányítja-e majd a Vidit. – Valószínű, hogy igen – érkezett a válasz. (M4 Sport)

Hornyák Zsolt (Puskás): – Egy kicsit haragszom a fiúkra, kaptak is egy kis fejmosást, de nem a hozzáállás miatt. Stronati kapta a legtöbbet, mert egy ilyen figyelmetlenségből majdnem kikaptunk, holott simán kellett volna nyernünk, az első percektől uraltuk a meccset. Két gólt sem adott meg a VAR, nagyon sok kérdőjeles momentum volt. A Vidi egy rögzített szituáción kívül állítólag kapura sem lőtt, szóval egy kicsit hiányérzetem van az eredmény miatt, de a hozzáállás rendben volt. Megdicsértem Levit, de többet kell még dolgoznia, örülök neki, hogy beilleszkedett és jó erőben van, képes már 60 percet is játszani. Nagyon sok labdát veszítettünk az átmenetekben a második félidőben, Stronati összes indítása szinte rossz volt. Corbu dolgozott előre a legjobban, ebből szerettünk volna váltani, de sajnos ekkor kaptuk a gólt, amire nem számítottunk, oda kellett volna jobban figyelni. (M4 Sport)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz