Fotó: fradi.hu

Csercseszov a BL-ről is beszélt a szezonzáró Fradi-vereség után: "Nem elég jó játékosnak lenni, kellene a plusz is" - így látták az edzők

Így látta a két szakvezető, Kuttor Attila és Sztanyiszlav Csercseszov az idényzáró Mezőkövesd-FTC bajnokit, amit a hazaiak 1-0-ra megnyertek a bajnokcsapat ellen. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2023. május 28., vasárnap 21:20
Fotó: fradi.hu
Így látta a két szakvezető, Kuttor Attila és Sztanyiszlav Csercseszov az idényzáró Mezőkövesd-FTC bajnokit, amit a hazaiak 1-0-ra megnyertek a bajnokcsapat ellen. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. május 28., vasárnap 21:20

MEZŐKÖVESD - FERENCVÁROS 1-0

Bővebben a mérkőzésről itt!

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - Nagyon örülünk a győzelemnek. Ugye szokták mondani, hogy este számolják a libákat, úgyhogy az utolsó meccs is beleszámít a bajnokságba, és szerettünk volna szépen búcsúzni, illetve elérni egy jobb helyezést, úgyhogy azt gondolom, hogy ebből a szempontból elégedettek lehetünk. A számok magukért beszélnek, azt gondolom. A sport arról szól, hogy mindig tegyük meg a legjobbat, amit tudunk azon a napon, vagy azon az edzésen, vagy abban a pillanatban. És utána, hogy mi következik, az ugye változó. És a sportban nincsen kudarc, hogy ha megtettél mindent. Úgyhogy én ezzel foglalnám össze ezt a szezont, a kis csapatunk a vezetők, a tulajdonos, a szakmai igazgató, a szurkoló, a szakmai stáb és a játékos együtt, egy irányba húzott, és annak a következménye ez az eredmény. Ha nem így lett volna, akkor is ugyanígy mindent megtettünk volna, és ha ebbe a 12 csapatos NB I-be elhozzuk a világ tizenkét legjobb mezőjét, akkor is kettő kiesik, mert ez a sport. Úgyhogy én azt gondolom, hogy ebből az oldalról kellene megközelíteni mindent, és ezáltal a mi teljesítményünket is.

Kuttor megy vagy marad?

Tóth László szakmai igazgató a napokban, a csakfoci.hu-nak adott interjúban már jelezte, hogy szeretné, ha legalább még egy évig Kuttor Attila irányítsa a mezőkövesdi együttest. Erről is megkérdezték a trénert.

- Őszinte vagyok, én nem akartam ezzel foglalkozni addig, amíg vége nincs a bajnokságnak. Még egyszer mondom, minden mérkőzés fontos, mint ahogy fontos volt az utolsó is, tehát addig nem akartunk semmivel foglalkozni, amíg nincs vége a bajnokságnak. Ugye a nehezebb pillanatokban meg pláne. A jövő zenéje még, hogy mi fog történni. (M4 Sport)

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Azt játszottuk a pályán, amit alapvetően megbeszéltünk, viszont azt mondtam a félidőben a srácoknak, hogy

nem elég az akarás, hanem maximálisan egy kis pluszt is hozzá kell tenni, hiszen anélkül nem sikerül olyan teljesítményt nyújtanunk, amit szeretnénk a pályán.

Volt három jó helyzetünk, sajnos egyiket sem sikerült gólra váltanunk. Az első félidő utolsó perceiben sikerült az ellenfélnek kihasználnia a hibáinkat, a második félidőben pedig - ahogy mondtam is a fiúknak - szerettünk volna nyomást helyezni az ellenfélre, de sajnos nem sikerült fordítanunk. Nagyon fontos, hogy kielemezzük az utóbbi mérkőzéseinket, hogy mit tudunk ebből továbbvinni a következő szezonra. Nagyon fontos az elemzés. Ma is adtam fiatal játékosoknak lehetőséget, meglátjuk, hogy kik azok, akik a jövőben is tudnak nekünk segíteni. Nagyon fontos a bajnoki cím, viszont úgy, hogy a pontok a bajnokság szempontjából nem jelentenek sokat, nehéz az utolsó mérkőzéseket lejátszani.

Ami nagyon fontos, hogy ma megfelelően ünnepeljünk, és utána legyen egy kis megfelelő pihenés a fiúknak, majd tovább kell elemeznünk mindent, hiszen szeretnénk a Bajnokok Ligájában játszani jövőre. De ehhez nem elég csak és kizárólag jó játékosnak lenni, abszolút győztes mentalitás is szükséges, és az ma nem volt meg mindig.

Nyilván boldog vagyok alapvetően a szezon miatt. De nagyon fontos lesz elemezni, és a jövőbe egy következő lépést tenni. Köszönöm az összes Ferencváros-szurkolónak, ma este együtt egy nagyot kell ünnepelnünk, hiszen abszolút megérdemelt ez a siker, amit közösen elértünk. (M4 Sport)

Olvastad már?
NB I: Klafuric belebukott a Honvéd kiesésébe
A szakvezető mellett két asszisztensedző és Alex Segovia is búcsúzik a klubtól.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz