Fotó: ujpestfc.hu

Az Újpest kiállított edzője: "Helyes döntés volt a piros, de azt azért megnézem, miért reagáltam ilyen hevesen" - értékelések

Így látta a négy szakvezető a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Kispesten, illetve Újpesten. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2023. március 5., vasárnap 21:23
Fotó: ujpestfc.hu
Így látta a négy szakvezető a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Kispesten, illetve Újpesten. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. március 5., vasárnap 21:23

Bp. Honvéd - Puskás Akadémia 3-1

Bővebben itt!

Dean Klafuric (Honvéd): - Először is azt szeretném mondani, hogy: Csak a Kispest!

Nagyon boldog vagyok, mindenki megérdemelte már ezt, a játékosok, a segítőim és a klub körül dolgozó összes ember. Nagyon nehéz hónapok vannak mögöttünk, már sokkal korábban megérdemeltük volna már ezt a sikert. A szurkolókat szeretném külön kiemelni, mert tudom, hogy mennyit jelent a mai nap nekik, főképpen a PAFC elleni győzelem.

Büszke vagyok a csapatomra, mert bátor, higgadt és megalkuvást nem tűrő teljesítménnyel rukkolt elő, egy pillanatra sem adtuk felSzeretném megemlíteni, hogy két nappal ezelőtt Kispesten sétálgattam, és megláttam egy falfestést, amin egy apuka és a fia állt és a felirat: "From father to son" ("Apáról fiúra" - a szerk.) Én pontosan így nőttem fel, ugyanez az apakép volt meg nekem gyermekkoromban, aki megtanított engem szeretni a labdarúgást, rajongani a városomért és annak csapatáért, az én esetemben a Dinamo Zagrebért. Amikor elgondolkodtam annak a graffitinek a jelentőségén, hatalmas büszkeség töltött el, hogy a Budapest Honvéd FC vezetőedzője lehetek, mert az itt élő emberek mindennapjait és a levegőt is áthatja a futball. (honvedfc.hu)

Hornyák Zsolt (PAFC): - Nem örömteli számomra a mérkőzés vége. Egyértelműen nyerni szerettük volna a mai mérkőzést, ami jól is indult számunkra, óriási helyzetet hagytunk ki, Slagveer 100 százalékos ziccert rontott el. Diktáltuk az első félidő tempóját, de a végén már egy kicsit ráálltunk a hazaiak stílusára, a magas labdákra, csak a küzdésre. Ezért is volt a csere a szünetben, úgy gondoltuk, hogy a Colley-val erősítjük a csatársort, akit a magas labdákat jobban meg tudunk játszani, de szinte paradox, hogy a második félidőben kevesebb magas labda ment az irányába... természetes, hogy a hazai csapatnak nagyon fontos volt a mai mérkőzés, de nekünk is, hogy a dobogóra felkapaszkodhassunk, a Honvéd pedig az életéért játszott, a bennmaradásért, úgy is álltak a mérkőzéshez.

Nekem a legnagyobb hiányérzetem attól van, hogy Tóth Balázs nem tudta úgy helyettesíteni Markeket, mint az előző mérkőzéseken. Amibe belehibáztunk, az biztos, hogy a pontrúgások kivédekezése, három fejesgólt kaptunk, számomra védhetőek voltak. 

Három nappal ezelőtt ilyen dolgokkal nem volt problémánk. Markek nagyon stabilan tudott védeni az utóbbi időben, most próbáltuk kicsit pihentetni és teret adni Tóth Balázsnak is, de én ezt a cserét nem éreztem annyira sikeresnek.

Újpest FC - DVSC 1-1

Bővebben itt!

Milos Kruscic (Újpest): - Megpróbálok objektív és realista lenni, és igyekszem mindig uralni az érzelmeimet... Az első félidőben - annak ellenére, hogy mi játszottunk mezőnyfölényben - hátrányba kerültünk. Mi lőttük a gólt is az ellenfelünk egy olyan szituációból, amelyhez tulajdonképpen a Debrecennek nem sok köze volt, nem ők alakítottak ki gólhelyzetet. Úgyhogy gyakorlatilag kezdhettük elölről, megint 0-1-ről kellett felállni, de erre reagáltunk, helyzeteket alakítottunk ki egy kifejezetten jó csapat ellen, és még az első félidő során sikerült is egyenlítenünk. A második félidőben éreztem, hogy rá kell tennünk egy lapáttal, ezért nagyon erőltettük a támadójátékot, különböző változtatásokat eszközöltem. Utána az ellenfelünk piros lapot kapott, és bár nagyon sokan azt gondolhatják, hogy könnyű tíz ember ellen játszani, de ez egyáltalán nem így van. Emberelőnyben egyáltalán nem volt könnyű megtalálni az üres területeket a 16-oson belül, mert nagyon betömörültek a Debrecen játékosai, és komoly védelmi falat húztak fel. Úgyhogy minden támadó szellemű játékosomat beküldtem, például Croizet-t vagy az új szerzeményünket is. Ők mind olyan egyéni kvalitásokkal rendelkező játékosok, akik eldönthetnek egy-egy mérkőzést, főleg oldalról jövő beívelésekkel, de gól már nem született, egy pontot szereztünk, de legközelebb már remélem, hogy nyerni fogunk.

Tulajdonképpen máris lezárt témának tekintem a piros lapomat. Nem reagáltam jól. Igazából helyes döntés született, hiszen a játékvezető a második sárga lapot mutatta fel. Azt azért meg kell néznem, hogy miért reagáltam ilyen hevesen. Nyilván az azt megelőző szituáció váltotta ki egy véleményes fault, ezt még egyszer vissza kell néznem. De nem én vagyok itt a főszereplő, nem is foglalkozom ezzel. Engem az érdekel, hogy mi van a játékosokkal, mi zajlik a pályán, oda fókuszálok.

Croizett egy rendkívüli kvalitásokkal rendelkező játékos, nagyon-nagyon hiányzott már a csapatnak, úgyhogy kifejezetten örülünk, hogy végre újból bevethető. A múltkori mérkőzésen 10 percet kapott, most már többet, lépésről lépésre fogjuk őt visszaépíteni a csapatba.

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Természetesen nagyon nehéz volt játszani, hiszen az utolsó negyven percben egy emberrel kevesebbel voltunk a pályán, és három nappal ezelőtt volt egy kupamérkőzésünk a Puskás ellen, előtte pedig a Ferencváros ellen játszottunk. Úgyhogy nagyon megterhelő volt ez a hét a csapat számára. Összességében azt mondhatom, hogy elégedett vagyok, nagyon sok energiát vittek a fiúk ma a pályára, és emberhátrányban is kihozták magukból a maximumot.

A döntetlen az mindig döntetlen maradt, és az egy pont az sohasem három, de úgy gondolom, hogy ez egy értékes pont volt számunkra, mindent figyelembe véve, és egy nagyon jó csapat ellen játszottunk ma. Nagyon alulértékelt az Újpest, ahhoz képest, most nem azt a helyet foglalják el a tabellán, amit megérdemelnek, hiszen nagyon jó edzőjük és nagyon jó játékosaik vannak.

Csak az nem hibázik, aki nem játszik, és talán a mi hibáink is ebből voltak adódóak. A második félidőben, tíz emberrel nem kockáztathattunk ezekkel a hibákkal, ezért inkább a hosszú passzokra koncentráltunk. De egyetértek azzal, hogy még fejlődnünk kell abban, hogy hogyan építjük fel a támadásainkat.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz