Fotó: mtkbudapest.hu

Az MTK szerződést hosszabbított egyik legtehetségesebb játékosával - hivatalos

Az MTK szerződést hosszabbított Kata Mihállyal, a fiatal játékos hosszú távú, 2026 nyaráig szóló megállapodást írt alá a kék-fehérekkel.
Budai László 2023. április 6., csütörtök 12:16
Fotó: mtkbudapest.hu
Az MTK szerződést hosszabbított Kata Mihállyal, a fiatal játékos hosszú távú, 2026 nyaráig szóló megállapodást írt alá a kék-fehérekkel.
Szerző: Budai László 2023. április 6., csütörtök 12:16

A 20 éves Kata Mihály a második legtöbb bajnoki játékperccel rendelkezik az MTK-ban, és rendkívül fontos láncszeme a csapatnak, számos területen kimagasló mutatói vannak: a bajnoki mérkőzések alapján az ő nevéhez fűződik a legtöbb szerelési kísérlet és sikeres szerelés, a legtöbb párharc és megnyert párharc, de a mérések alapján "a szabadlabda felszedés" kategóriában is élen jár - írja a klub hivatalos honlapján.

Kata a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia neveltje, a jelenlegi már zsinórban a tizedik MTK-s szezonja. A kék-fehéreknél 16 és fél évesen évesen debütált a felnőtt csapatban tétmérkőzésen: az elmúlt négy szezonban rendre legalább 20 tétmérkőzés játszott minden évadban, így 20 évesen már négy teljes szezon és több mint 100, első csapatban lejátszott mérkőzés van a háta mögött.

Az MTK-ból lett tagja a korosztályos válogatottaknak. Az U17-es válogatottal világbajnokságon és Eb-n is járt, tavaly pályára lépett az U21-es Európa bajnokságon is, az U21-es válogatottnak azóta is meghatározó játékosa.

Kata Mihály a szerződés aláírását követően elmondta, azért fog dolgozni, hogy olyan teljesítményt nyújtson csapatunkban, amellyel a felnőtt válogatottban való szereplésre is esélye lehet.

- A kezdetektől és töretlenül érzem a klub belém vetett bizalmát, így nagyon örülök ennek a szerződéshosszabbításnak. Rövid távon a célom, hogy visszakerüljünk az NB I-be, és ott minél eredményesebben szerepeljünk. Hosszabb távon pedig szeretnék olyan teljesítményt nyújtani az MTK-ban, amivel a korosztályos válogatottak után a felnőtt válogatottba is meghívást kaphatok, ezért fogok keményen dolgozni - mondta az aláírást követően a 20 éves játékos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz