Fotó: kozarmislenyfc.hu

Az idény végéig eltiltották a korábbi Vidi-edzőt: "Olyat mondott, amit azóta valószínűleg ő is megbánt" - közleményt adott ki az NB II-es klub

A MOL Fehérvár FC korábbi vezetőedzőjét, a jelenleg az NB II-es Kozármislenynél dolgozó Márton Gábort három meccsre eltiltotta az MLSZ.
Nyikes Zoltán 2023. május 4., csütörtök 16:37
Fotó: kozarmislenyfc.hu
A MOL Fehérvár FC korábbi vezetőedzőjét, a jelenleg az NB II-es Kozármislenynél dolgozó Márton Gábort három meccsre eltiltotta az MLSZ.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. május 4., csütörtök 16:37

Szerdán megírtuk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el az Újpesttel és a Ferencvárossal szemben is a derbin történt szurkolói rendzavarások miatt, sőt azóta már az is kiderült, hogy a Fradi berobbanó tehetsége, ifjabb Lisztes Krisztián ellen is fegyelmi eljárás indult. A FEB lesújtott az NB II-es Kozármisleny vezetőedzőjére, Márton Gáborra is, aki a Nyíregyháza elleni mérkőzés 64. percében kapott piros lapot, és ebben az idényben már nem ülhet le a kispadra, miután három meccsre eltiltották.

Az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki a Baranya vármegyei együttes, ami úgy kezdődik, hogy "aki kint volt a HR-Rent Kozármisleny – Nyíregyháza NB II-es bajnoki mérkőzésen, láthatta, hogy számos játékvezetői döntés borzolta a kedélyeket."

A klubhonlap kiemeli, hogy Daru ellen többször szabálytalankodtak a 16-oson belül, de a síp mindig néma maradt, eközben szerintük az ellenfél helyenként durván játszott, az utolsó negyed órában gyakorlatilag „vadásztak” Vogyicska Balázsra és csak időnként volt retorzió. A mislenyiek úgy vélik, hogy a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben, ebben a felfokozott helyzetben megadtak egy olyan második gólt a Nyíregyházának, ahol véleményük szerint kifele járt volna szabadrúgás.

– Nyilván mindenkinek fájt az igazságtalanság, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy 0-1 vagy 0-2 az eredmény. Ebben a feszült légkörben az sem csoda, hogy vezetőedzőnk reklamált. Látszik a felvételen is, hogy vezetőedzőnk azt kéri számon a játékvezetőn, hogy miért nem fújta le az esetet, mikor kilökték a kozármislenyi védőt, Füredit. Csapatkapitányunk elfejelte a labdát, amikor hátulról/oldalról Novák faultolt ellene, ő a földre került, az akció pedig ment tovább, melynek végén gól született…

Érthetetlen, hogy ez miért nem kifele szabadrúgás lett… Persze tudjuk, hogy mindenki hibázhat, így a játékvezetők is. De azt is tudjuk, hogy velük párbeszédet folytatni a legritkább esetben lehet, sajnos… Ennek itta meg most a levét vezetőedzőnk!

– folytatódik a közlemény.

Azt is írják, hogy az igazságtalanság nagyon fájó volt, ott és akkor abban a helyzetben nagyon nehéz volt megemészteni játékosnak, edzőnek, szurkolónak egyaránt, és ennek hevében mondott olyat Márton Gábor, amit azóta valószínűleg ő is megbánt.

– Mostanra megtudtuk: sajnos húsbavágó a büntetés… 3 mérkőzés van vissza a bajnokságból, 3 nagyon fontos összecsapás és éppen 3 meccsre tiltották el vezetőedzőnket… Kis csapat vagyunk, de nagy szívvel és ez még inkább arra fogja ösztönözni a labdarúgókat, hogy csak azért is megmutassák! Harcolunk tovább a céljainkért! Küzdeni fogunk a végsőkig! – zárul a mislenyi közlemény.

Olvastad már?
Interjú ifj. Lisztes Krisztiánnal: “Talán már többet is elértem, mint 15 perc hírnév”
Lisztes Krisztián a hirtelen jött ismertség pozitív és negatív oldaláról, a Szoboszlai Dominikkal való összehasonlításról, a mentális erősségről és első tetoválásáról is beszélt. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz