A szezon legérthetetlenebb edzőváltása: Az ETO azt csinálta az NB II-ben, amit a Vidi az NB I-ben

Kevesen értették, hogy a fiatalokra építő, az NB II-ben 8. helyen álló ETO-nál miért volt szükség szezon közben edzőváltásra. Az idény végén a számok azt mutatják, hogy ami elsőre minimum furcsának tűnt, arról most kiderült, hogy komoly szakmai hiba volt.  
Csakfoci.hu 2023. május 24., szerda 12:55
Kevesen értették, hogy a fiatalokra építő, az NB II-ben 8. helyen álló ETO-nál miért volt szükség szezon közben edzőváltásra. Az idény végén a számok azt mutatják, hogy ami elsőre minimum furcsának tűnt, arról most kiderült, hogy komoly szakmai hiba volt.  
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 24., szerda 12:55

Brutális visszaesés

Az ETO Mihalecz Istvánnal a sportigazgatói székben és Tímár Krisztiánnal a kispadon vágott neki az NB II-es idénynek. Mivel komoly igazolások nem voltak, ezért főleg fiatalokra épülő csapat összerakása volt a cél.  A két szakember a másodosztály legfiatalabb átlagéletkorú együttesét alakította ki, amellyel a győriek folyamatosan a tabella első felében álltak. Ezért is volt meglepő, hogy előbb a sportigazgatót, majd a vezetőedzőt is leváltották. Az elsőre érthetetlennek tűnő döntésről a szezon végén kiderült, hogy az idény legrosszabb húzása volt, mivel az ETO brutálisan visszaesett.

Tímár Krisztián március közepén a 8. helyen adta át a csapatot, az érkező Antonio Munoz pedig két hónap alatt a 13. helyig küzdötte le az ETO-t. Ráadásul a spanyol edzővel megvívott tíz bajnoki meccs alapján az együttes a kieső, 19. pozícióban állt.

A szezon vége megmentette az ETO-t

A győri eset nagyon hasonlít arra, amit a Fehérvár csinált az NB I-ben. Ahogy azt korábban megírtuk, a Vidinél Michael Boris menesztése után indult meg erőteljesen a csapat a lejtőn és lett kiesőjelölt. Az ETO szerencséje az volt, hogy a lejtő közepén véget ért a bajnokság, így az előző szakmai stáb eredményeinek köszönhetően, az utolsó tíz forduló gyenge szereplésének ellenére is biztosan bennmaradt az NB II-ben.

Mérlegek

Tímár Krisztiánnal az ETO:

28 mérkőzés - 10 győzelem, 9 döntetlen, 9 vereség - 39 pont, 46%, 8. hely

Antonio Munozzal az ETO:

10 mérkőzés - 1 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség - 7 pont, 23%, 13. hely

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Yohann Croizet
A Nemzeti Sport információi szerint az egymás után két súlyos sérülést is elszenvedő Yohann Croizet távozhat az Újpesttől, de elképzelhető, hogy Magyarországon marad.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz