A szezon legérthetetlenebb edzőváltása: Az ETO azt csinálta az NB II-ben, amit a Vidi az NB I-ben

Kevesen értették, hogy a fiatalokra építő, az NB II-ben 8. helyen álló ETO-nál miért volt szükség szezon közben edzőváltásra. Az idény végén a számok azt mutatják, hogy ami elsőre minimum furcsának tűnt, arról most kiderült, hogy komoly szakmai hiba volt.  
Csakfoci.hu 2023. május 24., szerda 12:55
Kevesen értették, hogy a fiatalokra építő, az NB II-ben 8. helyen álló ETO-nál miért volt szükség szezon közben edzőváltásra. Az idény végén a számok azt mutatják, hogy ami elsőre minimum furcsának tűnt, arról most kiderült, hogy komoly szakmai hiba volt.  
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 24., szerda 12:55

Brutális visszaesés

Az ETO Mihalecz Istvánnal a sportigazgatói székben és Tímár Krisztiánnal a kispadon vágott neki az NB II-es idénynek. Mivel komoly igazolások nem voltak, ezért főleg fiatalokra épülő csapat összerakása volt a cél.  A két szakember a másodosztály legfiatalabb átlagéletkorú együttesét alakította ki, amellyel a győriek folyamatosan a tabella első felében álltak. Ezért is volt meglepő, hogy előbb a sportigazgatót, majd a vezetőedzőt is leváltották. Az elsőre érthetetlennek tűnő döntésről a szezon végén kiderült, hogy az idény legrosszabb húzása volt, mivel az ETO brutálisan visszaesett.

Tímár Krisztián március közepén a 8. helyen adta át a csapatot, az érkező Antonio Munoz pedig két hónap alatt a 13. helyig küzdötte le az ETO-t. Ráadásul a spanyol edzővel megvívott tíz bajnoki meccs alapján az együttes a kieső, 19. pozícióban állt.

A szezon vége megmentette az ETO-t

A győri eset nagyon hasonlít arra, amit a Fehérvár csinált az NB I-ben. Ahogy azt korábban megírtuk, a Vidinél Michael Boris menesztése után indult meg erőteljesen a csapat a lejtőn és lett kiesőjelölt. Az ETO szerencséje az volt, hogy a lejtő közepén véget ért a bajnokság, így az előző szakmai stáb eredményeinek köszönhetően, az utolsó tíz forduló gyenge szereplésének ellenére is biztosan bennmaradt az NB II-ben.

Mérlegek

Tímár Krisztiánnal az ETO:

28 mérkőzés - 10 győzelem, 9 döntetlen, 9 vereség - 39 pont, 46%, 8. hely

Antonio Munozzal az ETO:

10 mérkőzés - 1 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség - 7 pont, 23%, 13. hely

Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz