Fotó: kecskemetite.hu

A magyar válogatott gondjait a sajátjukéhoz hasonlította a Kecskemét edzője: "Elég megviselő volt számunkra ez az időszak"

Szabó István vezetőedző azért jó hírt is megosztott a sérültekkel kapcsolatban.
Nyikes Zoltán 2023. október 27., péntek 16:28
Fotó: kecskemetite.hu
Szabó István vezetőedző azért jó hírt is megosztott a sérültekkel kapcsolatban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 27., péntek 16:28

Hatalmas gödörben az előző NB I-es szezon ezüstérmese, a Kecskeméti TE ugyanis 10 forduló alatt már hat vereséget szenvedett el - ez ugyanannyi, mint amennyit a legutóbbi kiírás során a teljes szezonban számlálhatott -, így jelenleg csak a kilencedik helyen áll. Szabó István vezetőedző a találkozó előtt elmondta, a játékosokban hatalmas motiváció dolgozik, hogy meghálálják a szurkolók szeretetét, ezért mindent meg is fognak tenni.

– Elég megviselő volt számunkra ez az időszak, bízom benne, hogy ezt Újpesten magunk mögött hagytuk. Azt a játékosoknak is elmondtuk, hogy ahol sikerek vannak, ott jöhetnek kudarcok is. Végig próbáltuk biztatni őket, sokat beszélgettünk, mert az eredménytelenség bántja őket természetesen. Nagyon szeretnének megfelelni a szurkolók szeretetének, hiszen sokat jelent nekik az, hogy ennyire kitartanak mellettük a nehéz időszakban is. Egész hetünk volt készülni, ezt megfelelően kihasználtuk, egyértelmű célunk pedig az, hogy szeretnénk itthon tartani a három pontot - idézi a trénert a klubhonlap.

A rossz forma egyik oka, hogy három komoly sérültje van a csapatnak, Banó-Szabó Bence 17, Nagy Krisztián 10 gólban vállalt szerepet az előző szezonban, mellettük Nikitscher Tamás is nagyon fontos láncszem volt a csapatjáték szempontjából.

– Gondoljunk csak bele abba, hogy a napokban sajnos több válogatott játékosért is aggódnak sérülések miatt a szurkolók, hogy a novemberi selejtezőkön pályára tudnak-e lépni. El lehet képzelni ennek tükrében, milyen nehéz helyzetben vagyunk a mi szintünkön, amikor három ilyen komoly játékosra folyamatosan nem számíthatunk hosszabb távon - mondta a tréner, aki arról is beszélt, mikor állhatnak újra rendelkezésre ezek a labdarúgók. – Nikitscher Tomi talán középtávon újra a csapat rendelkezésére állhat majd. Az orvosi és az egészségügyi stáb felügyeli a rehabilitációját, folyamatosan dolgozik. Én most úgy érzem, hogy esetleg a tavasz közepében reménykedhetünk, hogy akkor újra be tud állni a sorba. Krisztián esetében sajnos nincs kérdés, neki ez az idény véget ért, nyáron térhet vissza közénk. Van azért jó hírem is. Banó-Szabó Bence folyamatosan csinálja a rehabot, most kaptam videókat arról, hogy már labdával dolgozik. Ez abba az irányba mutat, hogy belátható időn belül újra számíthatunk rá. A sérültek kapcsán meg kell jegyezni, nem csak a játékuk az, ami hiányzik, hanem a mindennapi jelenlétük, a jó kisugárzásuk is, amit behoznak az öltözőbe, hiszen három fontos karakterről beszélünk.

Olvastad már?
Az Újpest csapatkapitánya: "A 6-0-nál még labdaszedő voltam; soha nem volt ilyen jó a csapatom" - interjú a derbi előtt
29 évesen lett először hosszabb időre az Újpest csapatkapitánya Banai Dávid, aki a tizedik derbijére készül a Ferencváros ellen, és nem zavarja, hogy ezrek szidják majd a hazai B-középből. A lila-fehérek saját nevelésű kapusa szerint soha nem volt ilyen jó az Újpest, mióta ő az első csapatnál szerepel, szerinte Nebojsa Vignjevic nyugodtabb és türelmesebb, mióta visszatért, de azt is elmesélte, hogyan gyógyult fel egy, a pályafutását is veszélyeztető betegségből, és hogy hogyan alakult számára az elmúlt másfél évtized két legemlékezetesebb Fradi-Újpest rangadója. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz