Fotó: mlsz.hu

A Fradi gólkirály-igazolása a csapat stílusáról: "Nem hiszem, hogy ebből probléma lenne"

Rövid, de annál sikeresebb magyarországi pályafutásáról, a Ferencvárosról és a magyar válogatottról is nyilatkozott az NB I-es bajnok új támadója, Varga Barnabás.
Nyikes Zoltán 2023. június 13., kedd 13:31
Fotó: mlsz.hu
Rövid, de annál sikeresebb magyarországi pályafutásáról, a Ferencvárosról és a magyar válogatottról is nyilatkozott az NB I-es bajnok új támadója, Varga Barnabás.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. június 13., kedd 13:31

Az OTP Bank Liga 2022/23-as idényének gólkirálya, Varga Barnabás 2020-ban tíz, Ausztriában töltött év után tért haza, a Gyirmót megkeresésére mondott igent.

– Mindenképpen szerettem volna kipróbálni magam Magyarországon is a felnőtt futballban, mert előtte nem volt rá lehetőségem. Az akkor NB II-es csapatnál a feljutás volt a cél, ami plusz motiváció voltindokolta az M4 Sportnak a döntését, amelyet később sem bánt meg, hiszen két sikeres szezont töltött Gyirmóton, a másodikat már NB I-es játékosként. – Különböző volt a két idény: azért az NB II-es szezonban a feljutásért küzdöttünk, sok támadásunk volt, egyszerű dolgom is volt, ennek ellenére nem rúgtam több gólt, mint utána az NB I-ben – idézte fel a két évet, amely során 25 bajnoki gólt jegyzett gyirmóti színekben.

Bár a csapat egy év után búcsúzott az élvonaltól, Varga NB I-ben szerzett 13 gólja jó ajánlólevélnek bizonyult, több csapat hívta, végül a Paksot választotta, ahol komoly örökséget vett át, hiszen az előtte lévő két idényben is a tolnai csapat adta a gólkirályt. Varga megjegyezte, érkezésekor, Waltner Róbert kezei alatt mást játszott a csapat, mint a februárban visszatérő, támadó focira esküvő Bognár Györgyé alatt, úgy érzi azonban, rá egyik érában sem lehetett panasz.

– Gyurinál sokkal többet voltunk az ellenfél térfelén, nagyon sokszor odaértünk, helyzetekben ez meg is mutatkozott, több gólt is rúghattam volna, de elégedetlen nem vagyok – fűzte hozzá.

Nem is lehet, 26 góllal és gólkirályi címmel, no meg egy ferencvárosi szerződéssel a zsebében zárta a szezont. Izgatottan várja, hogy a Fradi kötelékében szerepeljen, és arra is fel van készülve, hogy a zöld-fehéreknél taktikailag más szerepe lesz, mint például Pakson volt.

A védekezés sose okozott gondot számomra, több csapatban is játszottam, ahol ezt is kérték tőlem, úgyhogy nem hiszem, hogy ebből probléma lenne

– mondta, hozzátéve, plusz motivációként és nem teherként tekint arra, hogy gólkirályként érkező magyar csatárként külön figyelmet élvez a ferencvárosi szurkolók részéről.

Vargának tényleg emlékezetes éve van: tavasszal a bolgárok elleni, 3–0-s magyar sikert hozó Eb-selejtezőn a válogatottban is bemutatkozhatott, és persze a júniusi meccsekre, Montenegró és Litvánia ellen is beválogatta őt Marco Rossi szövetségi kapitány.

– A csapategység nagyon rendben van, a hangulat mindig nagyon jó, az edzéseken is mindenki 100%-osan odateszi magát. Mindkét csapatot le szeretnénk győzni, Montenegróban nem lesz egyszerű menet, persze a litvánokat sem lesz könnyű itthon megverni, de mindenképpen hat pontot szeretnénk szerezni – fogalmazott Varga Barnabás a június 17-i és 20-i mérkőzésről.

Olvastad már?
NB I: Keresetté vált az újonc egyik alapembere - ezek a csapatok szemelték ki
A csakfoci.hu értesülései szerint minden bizonnyal távozik az MTK-tól Szépe János, aki NB II-es együttesek kívánságlistáján szerepel, de a játékos még NB I-es lehetőségben is bízik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz