Vadócz: "Az a célom, hogy bekerüljek a válogatottba"

Az uruguayi Penarol középpályása, Vadócz Krisztán célként tűzte ki maga elé, hogy szeretne bekerülni a magyar válogatott keretébe. Az Uruguayban légióskodó rutinos játékos bár pozitív visszajelzéseket kapott a klubtól a teljesítményével kapcsolatban, mégsem dől hátra, hiszen szeretne stabil kezdő lenni Mario Saralegui csapatában.
Csakfoci Admin 2020. november 29., vasárnap 9:40
Az uruguayi Penarol középpályása, Vadócz Krisztán célként tűzte ki maga elé, hogy szeretne bekerülni a magyar válogatott keretébe. Az Uruguayban légióskodó rutinos játékos bár pozitív visszajelzéseket kapott a klubtól a teljesítményével kapcsolatban, mégsem dől hátra, hiszen szeretne stabil kezdő lenni Mario Saralegui csapatában.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 29., vasárnap 9:40

Mint ismert, a magyar válogatott Izland legyőzésével kijutott a jövő nyárra halasztott, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra, és a törökök legyőzésével csoport elsőként feljutott az A-divízióba a Nemzetek Ligájában. A sikerről azóta többen elismerően beszélnek, többek között Vadócz Kriszitán is, az uruguayi élvonalban szereplő Penarol légiósa. A 42-szeres válogatott középpályás a nemzeti csapat sikerei mellett a karrierjének jelenlegi helyzetéről, céljairól és jövőjéről beszélt Kossuth Rádió Sportvilág c. műsorában.

- Végre van olyan egy eredmény a magyar labdarúgásban, amiről lehet beszélni. Mindenki erre várt. Egy óriási dologról van szó, és a végeredmény önmagáért beszél. Láthatjuk, a Ferencváros is bejutott a Bajnokok Ligájába. Ha az ország vigyáz magára és jól kezeli a koronavírus-helyzetet, akkor más országokkal szemben egy előnybe tud kerülni. Például, ha otthon játszik, és egy mérkőzésen dől el a selejtezők sorsa, akkor ezeket a lehetőségeket meg lehet lovagolni. Úgymond sterilebbek a pályák, akár jobb eredményt lehet elérni alulról is. Sajnos mi most ennek az ellenkezőjét éljük meg Uruguayban. Nem tudjuk kihasználni a szurkolóink adta lehetőségeket, így a történelmileg nem olyan nagy klubok, mint a miénk, jobban partiban tud kerülni velünk szemben - kezdte Vadócz Krisztián, aki a folytatásban a személyes céljait ismertette.

- Fáj a szívem, mert nem vagyok válogatott. Mindig is fájt, amikor nem voltam benne a keretben. Akik a selejtezősorozat során szerepeltek már, azok előrébb vannak azokkal szemben, akik nem szerepelnek a válogatottban.

- A célom nem az Európa-bajnokságon való szereplés, hanem, hogy bekerüljek a válogatottba. Ha valaki Uruguayban egy sikeres csapatban szerepel és jól játszik, az jó ajánlólevél tud lenni. Sajnos kevesebbet szerepelek a csapatomban, mint amikor elindult a bajnokság. Akkor jó visszajelzéseket kaptam. Ilyen szempontból nekem itt van házi feladatom.

A csapatnál bekövetkező elnökválasztás kapcsán elmondta, már körvonalazódnak a lehetséges jelöltek, megvannak azok az emblematikus figurák, akik sikerre vezethetik a klubot. Mint mondta: december 5-én, az elnökválasztások idején megtudja, milyen irányt vesz az együttes jövője.

- Most decemberben elég sok változás lesz a klubnál, ami nagyon sok mindenkit fog érinteni. Két hét múlva új elnököt választanak, mindenkinek kérdéses a helye. Nyilván a saját magam helyzete foglalkoztat a legjobban. Ilyen szempontból ez az időszak arra is jó, hogy megmutassam, milyen a személyiségem és milyen karakterrel rendelkezek. Amikor ideérkeztem alapember voltam, most pedig megmutathatom, lehet rám számítani. A klub visszajelzése elég jó. A célom az, hogy a következő évben alapember legyek, a szerződésem jövő év végéig tartson, és ne most decemberben érjen véget. Eddig minden második vagy harmadik mérkőzésen szerepeltem, és Mario Saralegui irányítása alatt összesen kétszer voltam kezdő, ami nem jó.

Vadócz ennek ellenére jó véleménnyel volt edzőjéről, azonban hangsúlyozta, az uruguayi szakembert senki sem gondolja tűzoltónak házon belül.

- A játékos múltja megadta neki a lehetőséget arra, hogy edző legyen. Legutóbb több, mint tíz éve dolgozott hasonló pozícióban. Azóta változtak a dolgok. Ismeri a klubot, részese volt a Libertadores Kupa-győztes csapatnak, komolyabb név a klubnál mint én, aki itt van 11 hónapja. Senki nem gondol rá úgy mint, egy tűzoltóra.

A jövőjével kapcsolatban elmondta jól érzi magát, a klubtól pozitív visszajelzéseket kapott a teljesítményét illetően.

- Öt évvel ezelőtt is azt mondtam, badarság, hogy nem vagyok szem előtt. Szerintem nagyon jó helyen vagyok. Évente ad el a Penarol 10-15 millió dollárért pár játékost, nem én leszek a következő ilyen jellegű transzferük. Emiatt nem aggódik senki. Abszolút inspiráló környezetben vagyok. Ha az infrastruktúrát nézzük, Magyarország is az uruguayi lehetőségek előtt jár.

Ami a játékos anyagot illeti, az ország izomból termeli a tehetségeket, akik meg is kapják a lehetőséget. A bajnokságban már húsz évesen be tudnak mutatkozni, és egy-két jó szezon után el tudnak igazolni egy komolyabb bajnokságba. Nyilván meg kell harcolnom a helyemért. Ők is mondhatják, nem vagyok az ő kutyájuk kölyke.

- Ami mondjuk egy Honvédban előny számomra, az itt a Penarolnál hátrány. Ez teljesen normális. Szerintem még úgy, hogy nem vagyok folyamatosan kezdő, úgy is meg tudom mutatni, mit tudok. A klubtól a visszajelzések pozitívak, de ez akkor lesz tényleg így, ha januárban is itt leszek. Akkor jön el az igazság pillanata - zárta szavait Vadócz Krisztián.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz