Fotó: sport.ru

A fél évente "lemondatott" Kassai egy 10 éves eltiltásról és a VAR-ról: "Még mindig itt vagyok"

Kassai Viktor tovább folytatná a munkáját Oroszországban, hiába szólnak újra és újra a hírek távozásáról. Az egykori elitbíró egy súlyos botrányról és a VAR-ról is nyilatkozott egy kinti lapnak.
Dudás Gábor 2021. július 23., péntek 14:36
Fotó: sport.ru
Kassai Viktor tovább folytatná a munkáját Oroszországban, hiába szólnak újra és újra a hírek távozásáról. Az egykori elitbíró egy súlyos botrányról és a VAR-ról is nyilatkozott egy kinti lapnak.
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 23., péntek 14:36

Az orosz játékvezetői testületet másfél éve vezető Kassai Viktor a Sport-Expressnek adott hosszabb interjút több témában is. Ebből idézünk az alábbiakban.

A videóbíró (VAR) bevezetéséről

- Hogy hogyan lehet használni a VAR-t az orosz élvonalban, az a menetrendtől is függ. Egy napon, egyszerre négy találkozón lehetséges jelenleg a rendszer bevetése. Így szerintem megoldható lesz, hogy valamennyi találkozón használjuk - ami így fair. A videóbíró minimalizája a bírói tévedések lehetőségét, és a játékvezetők is örülnek a bevezetésének, mert kapnak egy plusz segítséget a helyes döntések meghozatalához. Mára már eljutottunk odáig is, hogy nincs panasz arra, hogy lassú a folyamat egy-egy mérkőzésen, reméljük, ez így is marad. De jobb azért a dupla ellenőrzés, mint hogy rossz ítélet szülessen.

Az egyik legnevesebb orosz bírót, Sergey Lapocskint júniusban 10 évre tiltotta el első körben az UEFA a hazai és a nemzetközi játékvezetéstől. A bíró bűne az volt, hogy még a 2018-as Ventspils-Bordeaux EL-selejtező előtt megkeresést kapott a mérkőzés befolyásolására. Bár a bundázásra nemet mondott, a megkeresést nem jelentette, így megszegte az előírásokat.

- Ez az UEFA játékvezetői testületének döntése volt, amit tiszteletben tartunk. Nem akarom kommentálni az esetet, mert nem a mi döntésünk és nem a mi felelősségünk volt. Várjuk a végleges ítéletet és a nyomozás lezárultát.

Kassait állítólagos lemondásáról is kérdezték

Minden fél évben felmerült már ez, de még mindig itt vagyok. Ugyanazt a kérdést kapom bizonyos időközönként. De én szeretek Oroszországban dolgozni, és érvényes szerződés is köt a szövetséghez. Mindent megteszünk a kollégáimmal azért, hogy tovább fejlődjön az orosz játékvezetés, további terveink is vannak ezen a téren a szövetséggel. Úgyhogy szeretnék a továbbiakban is itt dolgozni.

Az orosz Szergej Karaszjov játékvezető Eb-teljesítményéről (a németek elleni találkozónkat is ő vezette)

- Nagyszerűen bíráskodott az Európa-bajnokságon, és ez nem csak az én véleményem, hanem több európai szakemberrel is beszéltem. Az UEFA legfelsőbb vezetősége is pozitívan értékelte a produkcióját. Nagyon fontos torna volt ez Szergej számára, és remélem, továbbra is pozitív lesz a megítélése, hiszen alig másfél év múlva jön a világbajnokság is. Most kapott egy kis pihenőt, hiszen sokat dolgozott, úgyhogy senki ne aggódjon, ha nem látja majd a pályán az első bajnoki fordulókban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz