Ilyen nincs: Megkapta a magyar válogatott a rémálom-bírót a németek elleni Eb-meccsre

Az UEFA döntésének értelmében az orosz Szergej Karaszjov vezeti majd szerdán a Németország-Magyarország Európa-bajnoki csoportmeccset. Régi, de nem jó ismerőssel találkoznak a mieink.

Mint ismeretes, a 42 éves orosz sípmester dirigált a 2016-os Európa-bajnokságon, az Izland-Magyarország (1-1) csoportmeccsen is. A találkozó első félidejének a végén egy igencsak kétes büntetőt fújt be az északiak javára, de több vitatható ítélete is volt a 90 perc során. A mérkőzést követően a hazai és a nemzetközi sajtó, de a szakma is alaposan lehúzta Szergej Karaszjov teljesítményét.

Az orosz számára akkor véget ért az Eb, de továbbra is sűrűn kapta a fontos nemzetközi meccseket. A kontinenstorna után a riói olimpián (egy találkozón), vb- és Eb-selejtezőkön, BL-találkozókon és az U20-as vb-n is sípolt többek között, de az igazi terepe az Európa Liga lett.

Két idényben is a legjobb négy között fújhatott, és itt is akadt egy pocsékul sikerült meccse, a 2018-as Salzburg-Marseille találkozó: Karaszjov a 116. percben tett arról, hogy emlékezzenek a nevére Ausztriában is. A hosszabbítás lefújása előtt nem sokkal egyik segítőjével együtt egy teljesen egyértelmű kirúgás helyett szögletet ítélt a franciáknak, amiből aztán a vendégek, Rolando révén megszerezték a döntőt jelentő gólt. De az orosz tévedett a hazaiak javára is, egy tizenegyes alighanem elmaradt a Salzburg kapujánál a második félidő lefújása előtt.

A német válogatottnak legutóbb 2017 szeptemberében vezetett meccset, akkor a Nationalelf Csehországban nyert (2-1) vb-selejtezőt. Most, Münchenben az orosz Igor Demeshko és Makszim Gavrilin (asszisztens-játékvezetők), Danny Makkelie (holland negyedik bíró) és Massimiliano Irrati (olasz, VAR) segíti majd a munkáját.

Az F-csoport utolsó fordulójában a magyar válogatott akkor juthat csak tovább a csoportjából, ha legyőzi idegenben a német válogatottat.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!