Fotók: MTI/Kovács Tamás

"Szoboszlainak igazán jó Eb-je lesz" - magyar továbbjutást vár a csoportunkból a Liverpool ikonja

A Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik sokkal nagyobb szerepet kaphat a magyar válogatottban az Eb-n, mint amekkorát az utóbbi időben a Vörösöknél kapott - mondja a Pool korábbi klubikonja, Jamie Carragher, aki szerint a mieink tovább is jutnak majd a csoportjukból.
Csakfoci.hu 2024. május 23., csütörtök 12:27
Fotók: MTI/Kovács Tamás
A Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik sokkal nagyobb szerepet kaphat a magyar válogatottban az Eb-n, mint amekkorát az utóbbi időben a Vörösöknél kapott - mondja a Pool korábbi klubikonja, Jamie Carragher, aki szerint a mieink tovább is jutnak majd a csoportjukból.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 23., csütörtök 12:27

A 23 éves játékos kevesebb mint 150 percet kapott a Liverpool utolsó hét mérkőzésén (az utolsó ötön pedig mindössze 94-et, ezzel az öt legkevesbebet játszó magyar válogatott kerettag között van), ugyanakkor Jamie Carragher szerint Szoboszlai Dominik és Magyarország válogatottja is nagy reményekkel várhatja a nyári Európa-bajnokságot.

Mint ismeretes, Marco Rossi csapata Svájccal, a házigazda Németországgal, illetve Skóciával csap majd össze egy  eléggé kiegyenlítettnek tűnő Eb-csoportban, Carragher pedig a mieink továbbjutására voksol. Az egykori angol válogatott védő a The Telegraphnak azt mondta, hogy szerinte Szoboszlai készen áll egy "igazán jó" kontinenstornára a Liverpoolnál "tisztességesen" eltöltött első szezonja után.

A magyarok az utóbbi időben jól teljesítettek és a liverpooli Szoboszlai a sztáremberük. Neki egy elég tisztességes első szezonja volt, és úgy gondolom, hogy egy igazán jó Eb-t fog majd játszani

- mondta Carragher.

Szoboszlainak az új edzővel beköszönt az aranykor Liverpoolban?

A volt bekket idéző HITC közben kitért arra is, miben változhat majd a magyar légiós szerepe Liverpoolban azok után, hogy ebben az idényben, az utolsó 12 mérkőzésen egyetlen gólt vagy asszisztot sem jegyzett.

A portál szerint Arne Slot érkezésével Szoboszlai talán végre megkaphatja az általa leginkább kedvelt 10-es szerepkört, és a holland trénernél a karmesterek rendre kiemelkedően is teljesítenek.

Sebastian Szymanski (40 mérkőzés, 10 gól, 7 gólpassz), Calvin Stengs (8 gól és 18 assziszt az idényben) és Guus Til (49 mérkőzés, 24 gól) Slot, a Feyenoordnál töltött ideje alatt kiemelkedően szerepelt ezen a poszton, és a szakember játékrendszere lehetővé teheti, hogy Szoboszlai legyen a legújabb olyan támadó középpályás, aki a holland kezei alattt tündököl a pályán.

Olvastad már?
Beckhamet gyerekek tanították volna 11-est rúgni, így született meg Dzsudzsi Ewing - a leghihetetlenebb Eb-történetek
Tudta, hogy egykor ez Eb-n a továbbjutást egy feldobott pénzérme döntötte el; hogy egy magyar kapus szinte percre pontosan megjósolta, mikor születik meg csapata mindent eldöntő gólja; hogy egy volt tetőfedő is megnyerheti a döntőt; hogy mit jelentett a Nagymama-szabály és kik kapták a Plastic Paddy gúnynevet; hogy Figóék egyszer kis híján meglincselték a játékvezetőt és azt, hogy Mezey elsírta magát Szoboszlai gólja után? A napokban megjelent A leghihetetlenebb Eb-történetek című könyv több száz különleges történetet mesél el az Európa-bajnokságok elmúlt hat évtizedéből.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz