Fotó: mlsz.hu

Eb 2024: Durva, de Szoboszlai az egyik legkevesebbet játszó játékosunk mostanában - itt a Top 5-ös lista a használaton kívüli magyarokról

Szalai Attila, Balogh Botond, Kleinheisler László, Szoboszlai Dominik és Loic Nego játszotta a legkevesebb játékpercet az előző öt bajnokiján.
Nyikes Zoltán 2024. május 22., szerda 16:26
Fotó: mlsz.hu
Szalai Attila, Balogh Botond, Kleinheisler László, Szoboszlai Dominik és Loic Nego játszotta a legkevesebb játékpercet az előző öt bajnokiján.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 22., szerda 16:26

Az európai ligák többségében véget ért az előző hétvégén a 2023/24-es szezon, és miután Marco Rossi szövetségi kapitány múlt héten bejelentette az Európa-bajnokságra utazó 26 fős keretet - a tartalékokkal együtt -, így megvizsgáltuk, hogy kik azok a játékosok, akik az elmúlt időszakban a legkevesebbet játszották a klubcsapataikban.

Az összes labdarúgónál az előző öt bajnoki mérkőzést vettük alapul, de az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó Lang Ádámot és Fiola Attilát figyelmen kívül hagytuk - igaz utóbbi még úgy sincs benne a TOP 5 legkevesebbet játszó játékosok között, hogy az elmúlt három bajnokiján maródi volt.

Az előző öt bajnoki mérkőzést figyelembe véve a legkevesebbet Szalai Attila játszotta, aki 0 percet töltött a pályán a Freiburgnál, és sajnos az egész tavasszal is csak 101 játékperc szerepel a neve mellett. A védőt az olasz másodosztályú Parma játékosa, Balogh Botond követi, aki 14 percet kapott a vizsgált időszakban, ebből egy mérkőzésről eltiltás miatt hiányzott. A harmadik hely Kleinheisler Lászlónak jutott, a Hajduk Split középpályása mindössze két bajnokin állt be az elmúlt hetekben, összesen 41 perc erejéig.

A negyedik helyre nagy meglepetésre Szoboszlai Dominik futott be, aki a Liverpool előző öt bajnokiján mindössze 94 percet játszott a Premier League-ben - azaz egy meccsnyi játékidő jött össze neki öt találkozón. Az összkép természetesen már nem néz ki ennyire rosszul, hiszen a válogatottunk csapatkapitánya az egész szezont figyelembe véve 33 mérkőzésen lépett pályára a PL-ben - minden versenysorozatot figyelembe véve pedig 45-ön -, 25-ször pedig a kezdőcsapat tagjaként számított rá Jürgen Klopp menedzser a bajnokikon.

Szoboszlai helyzete miatt Marco Rossi szövetségi kapitány sem aggódott, hiszen nemrégiben azt nyilatkozta, hogy: "szerintem elég frissen fog érkezni hozzánk, és ez összességében jó nekünk. Ismerve őt, úgy gondolom, hogy pszichológiai szempontból sem fogja megviselni ez a helyzet." Rossinak továbbá ezen a téren akadnak jó tapasztalatai is, mert korábban, amikor Nagy Ádám hasonlóan keveset játszott a csapatában, a válogatottban mégis stabil kezdő volt és rendre jól is teljesített.

Az ötödik legkevesebbet játszó magyar válogatott játékos a Le Havre szélsője, Loic Nego lett, akinek 137 perc jutott az előző öt bajnokiján, igaz ebben benne van a PSG elleni találkozó, amikor két gólpasszt is kiosztott, egyet közülük sarokkal.

A Top 5 legkevesebbet játszó magyar válogatott játékos*

1. Szalai Attila (Freiburg) 0 perc
2. Balogh Botond (Parma) 14 perc - ebből 1 meccs eltiltás
3. Kleinheisler László (Hajduk Split) 41 perc - még egy forduló hátra van a horvát ligából
4. Szoboszlai Dominik (Liverpool) 94 perc
5. Loic Nego (Le Havre) 137 perc

*Az előző öt bajnoki mérkőzésük alapján

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz