Szoboszlai egy fura PL-rekordot már meg is döntött az első meccsén, de volt, aki lepontozta - így látták a bemutatkozását Angliában

Így látták a briteknél Szoboszlai Dominik bemutatkozását a Premier League-ben.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 14., hétfő 9:15
Így látták a briteknél Szoboszlai Dominik bemutatkozását a Premier League-ben.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 14., hétfő 9:15

A különböző brit futballportálok összességében pozitívan látták Szoboszlai Dominik bemutatkozását a Chelsea elleni vasárnapi rangadón (1-1), de akadt 1-2 kritikusebb észrevétel, osztályzat is.

thisisanfield.com: 8-os osztályzat

"A csapat új arcai iránt mindig van érdeklődés és figyelem, már csak az "újdonságuk" miatt is; a mai nap után az új 8-as számú játékos iránt is lesz, már csak azért is, mert kifogástalanul futballozott. Kemény volt a szereléseknél, vadul követte a labdát, és technikailag is kiváló volt, azonnal otthonosan mozgott a Liverpool középpályáján, és jól működött együtt Salah-val, ráadásul volt néhány veszélyes szöglete is."

90min.com: 6

"Volt néhány szép labdaérintése és keményen dolgozott."

Express: 7

"Erős teljesítményt nyújtott Premier League-debütálásán, de Kloppnak bőven lesz mit dolgoznia a lipcsei ex-sztárral. Ha megkapja a kellő szabadságot ahhoz, hogy gyakrabban nyomuljon előre, akkor még jobb lehet, a legaktívabb akkor volt most is, amikor előrefelé, a pálya utolsó harmadában tudott futballozni."

Independent: 5

"Elfogadhatóan debütált a magyar középpályás, de elhalványult a pályán."

Liverpool Echo: 7

"Már korán lenyűgözött egy harcias futással és nem félt "zaklatni" a Chelsea játékosait. A második félidőben azonban már egy kicsit nehezebb dolga volt."

Evening Standard: 6

"Gyenge tisztázó fejese is kellett a Disasi-gólhoz, kicsit visszafogottabb volt a debütálása, mint azt néhány szurkoló szerette volna."

Daily Mail: 6,5

"A szögletei valóban hatásos fegyvert jelentenek a Liverpool számára, az egyik pedig büntetőt is hozhatott volna, amikor Nicolas Jackson kezezett a területen belül. Szoboszlai megfelelő energiát mutatott és jól védekezett is."

Liverpool World: 5

"A középpálya közepén kapott szerepet és tisztességesen is kezdett, de nem tudta úgy befolyásolni a dolgokat, ahogyan azt szerette volna."

The National News: 7

"A magyar az első félidőben stílusosan "siklott" a pályán, és úgy nézett ki, mintha évek óta a Premier League-ben játszana. A másodikban kevésbé volt hatékony, mivel a Liverpool elvesztette a támadólendületét, de úgy tűnik, kiváló igazolás lesz belőle."

Squawka: 7

"Semmi feltűnőt nem csinált a debütálásakor, de Szoboszlai otthonosan mozgott a Liverpool középpályáján. A Lipcséből érkezett újonc három kialakított lehetőséggel is jelentkezett a meccs végéig."

Fotogén és hatékony

A Twitteren is fontos téma volt a magyar középpályás bemutatkozása, ezekből idézünk kettőt is. Egy francia felhasználót például lenyűgözték Szoboszlai mutatói: a 22 éves játékos első PL-meccsén a legtöbb kialakított lehetőséggel (3) jelentkezett, 35 passzából 28 sikeres volt (ez 80 százalékos pontosságot jelent), volt 3 kulcspassza, 8 labdaszerzése és 100%-os hatékonysággal sikerültek a szerelési kísérletei.

Egy másik posztoló viszont a viccesebb oldalát ragadta meg Szoboszlai debütlásának.

Szoboszlai 37 alkalommal nézett a kamerába a mai meccsen, ami a legtöbb, amennyit bárki valaha is szerepelt egy Premier League-bajnokin. Fotogén...

- írta.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz