Fotó: twitter.com/scfreiburg

Szalai még ellenfélként is örült Sallai győztes góljának: "Furcsa és érzelmekkel dúsított nap volt, nem volt egyszerű megélni"

Szalai Attila szerint új csapatánál, a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburgnál minden adva van ahhoz, hogy a labdarúgók a maximumot hozzák ki magukból.
Nyikes Zoltán 2024. január 25., csütörtök 19:33
Fotó: twitter.com/scfreiburg
Szalai Attila szerint új csapatánál, a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburgnál minden adva van ahhoz, hogy a labdarúgók a maximumot hozzák ki magukból.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. január 25., csütörtök 19:33

A freiburgiakhoz a Honffenheimtől, kölcsönbe érkezett magyar válogatott hátvéd a klub online sajtótájékoztatóján felidézte: a szombat, az aláírás napja különleges volt számára "rengeteg stresszel és furcsa érzésekkel". Aznap a két csapat egymással játszott, a Freiburg Sallai győztes góljával 3-2-re diadalmaskodott, a 26 éves Szalai viszont nem lépett pályára a Hoffenheimben, amelynél 2027 júliusáig szól a szerződése. Elárulta: már a mérkőzés előtt tudta, hogy sikerült megegyezniük a kluboknak és a találkozó után maradni fog Freiburgban. Csapattársainak azonban nem árulta el a hírt, amelyet még különlegesebbé tett, hogy épp aznap ünnepelte 26. születésnapját.

– A sportigazgatónk is nyilatkozta, hogy nem mindennapi esemény volt ez így, hogy még Hoffenheim-szerelésben érkeztem ide, aztán pedig már Freiburg-ruházatban távoztam. Ilyen a foci, néha ilyen különleges történetek is megtörténnek.

Szalai elárulta: ő tarthatta a motivációs beszédet az öltözőben, meccs közben ugyanakkor furcsa érzelmekkel kellett szembenéznie, örült jó barátja, Sallai találatának, annak viszont nem, hogy a Hoffenheim ezzel elvesztette az összecsapást.

Furcsa és érzelmekkel dúsított nap volt, nem volt egyszerű megélni.

A védő vasárnap óta edz új csapatával és szavai szerint könnyű a beilleszkedés, jól halad, "jó öltözőbe", nagyon jó felfogású játékosok közé került. Segíti, hogy ellenfélként bár, de ismerik, ami pedig még inkább, az Sallai jelenléte, akivel jó barátok, így mindketten örülnek annak, hogy napról napra együtt készülhetnek. Mint mondta, már a Freiburg megkeresésekor azonnal beszéltek.

– Csak megerősíteni tudott a döntésemben, nagyon sok pozitívumot, jó dolgokat mondott a klubról, legyen szó akár a keretről, az edzői stábról vagy a körülményekről. Úgy gondolom, hogy minden top itt, minden adva van, hogy a játékosok a maximumot kihozzák magukból.

Kitért rá, hogy azért is kereste meg a klub, mivel belső védő poszton többen is sérüléssel, problémákkal küzdenek. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: örül neki, hogy egyre több magyar futballista játszik jó bajnokságokban és csapatokban, mert mindez erősítést jelent a magyar válogatott számára.

– Örülök neki, hogy Dárdai Marci végül úgy döntött, hogy a magyar válogatottat szeretné erősíteni, és annak is, hogy Yaakobishvili Antal rendszeresen szerepet kap egy spanyol első osztályú csapatban, szerintem fantasztikus dolgok ezek.

Ennek kapcsán és a nyári németországi Európa-bajnokság fényében azt mondta: a magyar válogatott csapatkapitány-helyetteseként nagyon pozitívan látja a jövőt. (MTI)

Olvastad már?
Vidi: Újabb légiós távozhat, már előrehaladott tárgyalásokat folytat - sajtóhír
Bambock a görög Panetolikoszhoz igazolhat görög sajtóinformáció szerint.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz