Szalai öt év után klubot válthat: "A feltétel nélküli bizalmat csak a válogatottnál éreztem"

A kevesebb játéklehetőség miatt elgondolkodna egy átigazoláson Szalai Ádám, a Hoffenheim magyar válogatott csatára, akinek egy kitartónak tűnő kérője újra bejelentkezett a hírek szerint.
Dudás Gábor 2019. július 29., hétfő 10:57
A kevesebb játéklehetőség miatt elgondolkodna egy átigazoláson Szalai Ádám, a Hoffenheim magyar válogatott csatára, akinek egy kitartónak tűnő kérője újra bejelentkezett a hírek szerint.
Szerző: Dudás Gábor 2019. július 29., hétfő 10:57

Szalai Ádám 2014 óta a német Hoffenheim játékosa, voltak remek időszakai a klubnál, de hosszabb távon nem tudott a kezdőcsapatba kerülni a magyar válogatott támadó - 100 itteni bajnokijából 56-szor volt csere klubjában, 22 Bundesliga-gólt szerzett ezen időszaka alatt csapatában. Bár a brazil Joelinton Angliába igazolásával és Ishak Belfodil lesérülésével a német klub két csatárt is elveszített, az új vezetőedző, Alfred Schreuder is inkább a tartalékok között számolt Szalaival, bár a magyar támadó a török Trabzonspor elleni felkészülési mérkőzésen kétszer is a kapuba talált.

A magyar válogatott csapatkapitány-helyettese a Bild cikke szerint először beszélt arról konkrétan, hogy a játékidejével nem feltétlenül elégedett, ezért elgondolkodna egy esetleges klubváltáson.

- Soha nem volt könnyű a helyzetem a Hoffenheimnél az elmúlt években. Valahogy mindig én voltam, akinek alulról kellett minden évben felküzdenie magát, ami aztán működött is. Igazán feltétel nélküli bizalmat csak a magyar válogatottnál éreztem az irányomban. Bár jól érzem magam a csapatnál, ha kapnék egy esélyt magasabb szinten, valahol máshol, meggondolnám a távozásomat. Ha nem így lesz, akkor pedig továbbra is 120 százalékot fogok nyújtani azért, hogy esélyt kaphassak a pályán - nyilatkozta a 31 éves csatár.

Akinek épp a fentebb említett Trabzonsport lehet az egyik kérője: a török élvonalban a 4. helyen végzett és Európa Liga-induló klub hónapok óta érdeklődik Szalai iránt, a télen egy állítólag elutasított, 2-2,5 millió eurós ajánlatot is tett a magyar csatárért, majd úgy tűnt, elállnak az üzlettől. Ám többek között az ominózus, két Szalai-góllal zárult felkészülési meccs után ismét ringbe szálltak a törökök légiósunkért a németországi hírek szerint.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz