Hoffenheim – Trabzonspor 3-3

Csütörtökön este a német élvonalbeli Hoffenheim magyar válogatott támadója, Szalai Ádám kezdőként lépett pályára az Európa Liga harmadik selejtezőkörében érdekelt Trabzonspor elleni felkészülési mérkőzésen az ausztriai Bad Wimsbach-Neydhartingban.

A törökök – akik sajtóhírek szerint a magyar csatárt is kiszemelték maguknak korábban – 27 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert Yazici és Parmak góljainak köszönhetően. A 42. percben Szalai szépített: 16 méterről tüzelt, a labda pedig a kapufát érintve védhetetlenül került a hálóba. A szünet előtt Amiri egyenlített.

Fordulás után a 48. percben a magyar csatár vezetéshez juttatta csapatát. Egy remek átadás után levette a labdát a tizenhatoson belül, majd egy pattanás után dropból kilőtte a kapu jobb felső sarkát. A 3-3-as végeredményt Sari állította be.

A Hoffenheim a törököket megelőzően az olasz első osztályú Veronával is összecsapott, ám a 0-0-ra végződő találkozón Szalai nem játszott.

Hoffenheim: Pentke (Stolz 69.) – Nordtveit, Akpoguma, Bicakcic – Brenet, Rupp, Amiri (Ribeiro 63.), Stafylidis – Bittencourt (Khan 72.), Szalai, Adamyan (Beier 80.)

Trabzonspor: Ugurcan – Joao Pereira (Cörekci 63.) – Türkmen (Ahmet B. 63.), Campi (Akpinar 63.), Abdurrahim (Ahmet E. 66.) – Parmak (Erdogan 63.), Sosa (Canbaz 63.), Abdülkadir (Tosun 63.), Nwakaeme (Kilinc 63.) – Muhammet Akpinar (Avdijaj 62.), Yazici

Gólszerzők: Yazici 21., Parmak 27., Sari 86., ill. Szalai 42., 48., Amiri 45.