"Dárdai rájött, hogy repülhet" - főnöke elárulta, miért nem rúgta ki a magyar edzőt

Nem állt messze a menesztéstől Dárdai Pál a Herthánál néhány héttel ezelőtt, de Fredi Bobic sportigazgató akkor úgy döntött, fontosabb a stabilistás a klubnál.
Dudás Gábor 2021. november 6., szombat 9:39
Nem állt messze a menesztéstől Dárdai Pál a Herthánál néhány héttel ezelőtt, de Fredi Bobic sportigazgató akkor úgy döntött, fontosabb a stabilistás a klubnál.
Szerző: Dudás Gábor 2021. november 6., szombat 9:39

Mint ismeretes, szeptemberben és októberben a német sajtó többször is megpendítette, hogy Dárdai Pált meneszthetik a Hertha felnőttcsapatától - különösen akkor röppentek fel ezek a hírek, miután a berliniek zsinórban három vereséget szenvedtek a Bundesligában és 6-0-ra kaptak ki Lipcsében.

Ekkortájt az is téma volt kint, hogy Fredi Bobic sportigazgató - aki a volt magyar kapitány egyik nyilatkozatával sem volt kibékülve - már az utódját keresi az állítólag a lemondását is felajánló magyar trénernek. Dárdai ekkor úgy reagált, hogy nem érdeklik a (bulvár)sajtóban megjelenő hírek, azokon csak mosolyogni tud.

Bobic friss nyilatkozatából kiderül, hogy nem volt teljesen kizárt, hogy a szakembert leváltják a Herthánál, de a sportigazgató azt is elárulta, miért döntött úgy mégis, hogy ragaszkodik Dárdai maradásához.

- Pál rájött, hogy a három vereség és az érzelmi kitörése után akár repülhet is - mondta az egykori német válogatott csatár a DAZN stúdiójában adott interjúban. - De meg akartam neki és a klubnak is mutatni, hogy nekünk nyugalomra és stabilitásra van szükségünk - tette hozzá, majd finoman figyelmeztetett is.

Az igazság az, hogy ezeknek a dolgoknak nem nagyon kellene már megtörténniük a jövőben.

Dárdai vezetésével a Hertha 10 mérkőzésen 4 győzelmet aratott és 6-szor kapott ki, ezzel a berliniek a 12. helyen állnak a Bundesligában.

Olvastad már?
Dárdai Márton először került be az Európa-bajnoki címvédő keretébe
Kihirdette keretét Antonio di Salvo, a német U21-es válogatott szövetségi edzője, aki meghívót küldött Dárdai Pál középső fiának, Mártonnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz