Dárdai Márton személyében újoncot avathat a szeptember végén kinevezett Antonio di Salvo német szövetségi edző. A Berliner Kurier online kiadása szerint Dárdai már korábban eldöntötte, Németországért játszik a címeres mezben. A berlini születésű játékos, 19 éves egyre közelebb kerül álmához, hogy a felnőtt válogatottban játsszon, miután pénteken meghívót kapott a német U21-es válogatott keretébe, amely előbb november 12-én Lengyelország, majd négy nappal később, San Marino ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn.

Egyszerűen csak folytassa azt, amit elkezdett és maradjon a földön – kommentálta fia beválogatását Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője.

Korábban Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Dárdai Márton beválogatásával kapcsolatban elmondta, mindenkit figyelnek, aki a magyar válogatottban szóba jöhet.

Dárdai Márton esetében mi várunk választ tőle – jelentette ki akkor Rossi, hogy ő számítana a Hertha-játékosra a válogatottban, de még nem érkezett válasz a megkeresésre.

Egyelőre tehát nem dőlt el biztosan, hogy láthatjuk-e a felnőtt magyar válogatottban a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál középső fiát, aki ezúttal az Európa-bajnoki címvédő német válogatottban bizonyíthat, amely a Magyarországgal azonos csoportban szerepel és hibátlan mérleggel vezeti a román-grúz közös rendezésű U21-es Eb selejtezősorozatának kvarttetjét.

A Hertha együttesét irányító Dárdai Pál középső fia korábban már pályára lépett a német U16-os, U17-es és U19-es válogatottban is, szeptember végén meghívást kapott az U20-as válogatottba is, ám akkor Lengyelország és Románia ellen nem játszott.

Vészriadó: Dárdai oldhatja meg Dárdai legnagyobb problémáját a Herthánál