Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mourinho kegyetlenül kifakadt a budapesti EL-döntő után, megvárta és gyalázta a bírót a parkolóban: "Hullák vagyunk" - videók, visszhangok

A két szakvezető értékelése és a legérdekesebb jelenetek a szerdai, budapesti Európa Liga-döntőről. A finálét végül 11-esekkel elbukó AS Roma edzője, José Mourinho ezúttal is kitett magáért - főleg a meccs után.
Csakfoci.hu 2023. június 1., csütörtök 8:50
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A két szakvezető értékelése és a legérdekesebb jelenetek a szerdai, budapesti Európa Liga-döntőről. A finálét végül 11-esekkel elbukó AS Roma edzője, José Mourinho ezúttal is kitett magáért - főleg a meccs után.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 1., csütörtök 8:50

Európa Liga-döntő Budapesten: Az összefoglaló

Mourinho nagy jelenete 1.0: "Spanyolnak tűnt a játékvezető"

A AS Rómát irányító portugál edzőikon, José Mourinho csapatát méltatva értékelte a Puskás Arénában történteket.

- Ahogy korábban is mondtam, vagy a kupával távozunk innen vagy hullaként. Hullák vagyunk. Hullák vagyunk fizikailag, hullák vagyunk mentálisan, hullafáradtak vagyunk, mert úgy gondoljuk, hogy ez egy igazságtalan vereség, sok vitatható eseménnyel. Halálosan fáradtak vagyunk, de büszkék. Mindig azt mondom, hogy elveszíthetsz egy futballmeccset, de soha nem veszítheted el a méltóságodat vagy a szakmaiságodat. Öt európai kupadöntőt nyertem meg, ezt elvesztettem, de ezúttal büszkébb vagyok, mint valaha, és büszkébben térek haza, mint valaha. A srácok abszolút mindent beleadtak ebben a szezonban. Az igazság az, hogy mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, sírással vagy anélkül, de ez az igazság.

Hullaként megyünk haza a fáradtságtól és hullaként a ma esti igazságtalan bírói ténykedés miatt

- fogalmazott Mourinho, majd a büntetőpárbaj után elbukott finálét követően egyértelműen Anthony Taylor játékvezetőt tette felelőssé a vereségért.

A mérkőzésen a 44 éves angol játékvezető 13 sárga lapot osztott ki - hét a Romának és hat a Sevillának -, ami minden idők legtöbbje egy Európa Liga-mérkőzésen.

Intenzív, férfias, vibráló meccs volt, egy spanyolnak tűnő játékvezetővel. Minden sárga, sárga, sárga, sárga volt, túl sok lapot adott nekünk a bíró. Az igazságtalanságot mutatja, hogy Erik Lamelának egy második sárgát kellett volna kapnia, nem kapta meg, a szétlövésben így értékesíthette a büntetőjét

- mondta az első európai kupadöntőjét elbukó portugál, aki a jövőjére is kitért nyilatkozatában.

- A jövőm? Komolyan mondom, néhány hónapja azt mondtam, hogy ha bármilyen más klubbal kapcsolatba kerülnék, azt elmondanám a tulajdonosi körnek, nem csinálnék semmit titokban. Decemberben beszéltem a klubbal, amikor Portugália érdeklődött irántam, de mostanában nem beszéltem senkivel, mert nincs olyan csapat, amellyel egyeztettem volna. Nem tudom objektíven azt mondani, hogy maradok, de még egy évig van szerződésem a Romával, így a helyzet egyértelmű - tette hozzá a PSG-vel is hírbe hozott portugál.

Hogy Mourinho mennyire kiakadt a bíróra, azt jól jellemzi a Puskás Aréna parkolójában rögzített jelenet, amin az látható, hogyan várta meg a portugál a bírót, hogy azt ordíthassa neki: "Egy kiba...szégyen vagy!".

A Sevilla edzője: "Normális, hogy mindenki hazabeszél"

José Luis Mendilibar ki akarja élvezni a sikert, melyet a Sevilla labdarúgócsapatával aratott az Európa Liga Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében - írja az MTI.

- Most ki akarjuk élvezni ezt a diadalt, mert sokat dolgoztunk érte és valami nagy dolgot hajtottunk végre. Nem tudom, hogy hosszabbítok-e, de jelenleg nem is érdekel. Ahogy mindig is mondtam, egy kicsit több mint két hónapra érkeztünk. És amiért jöttünk, azt elvégeztük, mert kivezettük a klubot a kiesőzónából. Hálásnak kell lennünk a klubnak ezért a lehetőségért, hogy ilyen nagyszerű játékosokkal dolgozhattunk és ezt a diadalt átélhettük - fogalmazott a március 21-én kinevezett baszk tréner, aki hozzátette, ha megállapodik a folytatásról a klubbal, az nagyszerű lenne, de ha nem, akkor jó szívvel köszön el és sok barátot hagy majd Sevillában.


Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mendilibar kifejtette, azért örül különösen ennek a sikernek, mert nehéz helyzetben voltak, amikor megérkeztek, ennek ellenére sikerült nagyot alkotniuk, ami a klubra is kihatással van, mivel így a következő szezonban ismét a Bajnokok Ligájában indulhat.

- Ezekkel a játékosokkal könnyű volt - mondta az irányítása alatt az idényben bekövetkező 180 fokos fordulatról Mendilibar. - Nagyszerű játékosok, akik nem voltak jó hangulatban. Az volt az elképzelésünk, hogy ezt megváltoztatjuk. De a mérkőzéseket ők nyerték meg. Adhatok ötleteket, hogyan játszunk, de ők azok, akik végrehajtják.

A mérkőzésről szólva elismerte, hogy csapata az első félidőben nem játszott jól, és amikor a Roma gólt szerzett, azt gondolta, nehéz lesz egyenlíteni, mert az ellenfél jól védekezik, ráadásul egy kontrából képes lehet a második gólra is.

- A második félidőben hamar újra döntetlen lett az állás, ez erőt adott a győzelemhez. Több időt töltöttünk az ellenfél térfelén a mezőnyben, de a hosszabbításban már nagyon szenvedtünk - értékelt a pályafutása legnagyobb sikerét elérő 62 éves Mendilibar, aki elárulta, nem készültek külön a 11-esekre, mert szerinte teljesen más az edzésen rúgni és 60 ezer szurkoló előtt.

Mendilibar nem kívánt kollégája, José Mourinho játékvezetőkre vonatkozó kritikájával foglalkozni, normálisnak nevezte, hogy mindenki "hazabeszél", de azt megjegyezte, szerinte a Roma találatát egy esetleges szabálytalanság előzte meg.

- Biztos voltam abban, hogy a csapattársaim betalálnak, ez volt a legfontosabb. Amikor ezt érzed, akkor felszabadulsz, és máris nyugodtan nézel szembe a büntetőpárbajjal - mondta a trófea sorsát eldöntő 11-esekről a mérkőzés legjobbjának választott sevillai kapus, Jásszina Bono, aki Kanadában született, de a tavalyi világbajnokságon negyedik marokkói válogatottban játszik.

A Sevilla a második számú európai kupasorozat csúcstartójaként 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 és 2020 után a hetedik fináléját nyerte meg Budapesten.

Mourinho-show, 2.0: Még be sem rúgta a Sevilla az utolsó 11-esét, amikor gratulált

José Mourinho odament gratulálni sevillai kollégájának, José Luis Mendilibarnak, mielőtt Montiel belőtte azt az (újrarúgatott) büntetőt, amellyel a Sevilla megnyerte az Európa Ligát Budapesten. A spanyolok edzője hirtelen nem is tudta, hova nézzen meglepetésében...

A vb-döntőt már eldöntötte decemberben az újrarúgó hős

Érdekesség, hogy az Európa Liga budapesti fináléját ugyanúgy az argentin Gonzalo Montiel 11-ese zárta le, mint a világbajnokságét Katarban, igaz, itt elsőre hibázott, de mivel a római kapus, Rui Patricio elmozdult a gólvonalról, így másodjára is próbálkozhatott, akkor pedig már betalált.

Mourinho-show, 3.0: "Az aranyakat megtartom, ez ezüstök nem kellenek"

Mourinho a lefújás után körbejárta a pályát tapsolva, majd odament, ahol a Sevilla szurkolói ünnepelték a bajnoki címet, megölelte Mendilibart, és anélkül, hogy bárki a pulpitusra hívta volna, anélkül, hogy a játékosai tudták volna, mit fog tenni, odament, hogy átvegye a második helyért járó érmét.

Majd mielőtt az öltözőbe ment volna, odaadta az érmét egy fiúnak, aki a kispad mögött ült a lelátón...

Mindig ezt teszem. Az aranyakat megtartom, az ezüstök nem kellenek

- magyarázta tettét a Roma szakvezetője.

Olvastad már?
EL-döntő: "Budapesten mindig minden nagyon jól szervezett" - az UEFA elnöke beszélt egy esetleges hazai BL-döntőről és a Közép-Európai Ligáról is
A szerda esti Európa-liga-döntő alkalmából Budapesten tartózkodó Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint a magyar fővárosban "mindig minden nagyon jól szervezett", a Puskás Aréna pedig "csodálatos és lenyűgöző", ennyi éppen elég ahhoz, hogy Budapest rendre nagy sporteseményeknek adhasson otthont.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz