Fotó: sport.sky.it

Légiósok: Emberhátrányban fordítottak és arattak fontos győzelmet Nagy Ádámék

A magyar válogatott középpályás kezdőként kapott helyet a Pisában és fontos szereplője volt a nagy fordításnak.
Nyikes Zoltán 2023. február 24., péntek 22:51
Fotó: sport.sky.it
A magyar válogatott középpályás kezdőként kapott helyet a Pisában és fontos szereplője volt a nagy fordításnak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 24., péntek 22:51

Az olasz másodosztály 26. fordulójának nyitómeccsén a Nagy Ádámot a soraiban tudó Pisa a Perugiát látta vendégül - a hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet a magyar válogatott középpályás.

A Pisa számára nem úgy alakult az első játékrész, ahogyan azt eltervezte, a 31. percben ugyanis - a visszajátszások alapján meglepő módon - kiállították az izlandi középhátvédet, Hjortur Hermannssont, majd nyolc perccel később egy tizenegyest is ítélt a bíró a Perugia javára - a hazai szurkolók nehezen fogadták el ezt a megkérdőjelezhető döntést, néhány dobozos üdítő is landolt a pályán.

A vendégek azonban éltek a lehetőséggel, így előnnyel vonulhattak a szünetre.

A fordulás után azonban jött a Pisa feltámadása, előbb Morutan egyenlített az 51. percben, majd hét minutummal később Marin is eredményes volt, így gyorsan összejött a fordítás.

A 76. percben aztán a Perugia is megfogyatkozott, így egyenlő létszámban játszották le a felek a hátralévő időt, ott pedig a Pisa megtartotta előnyét, így újabb fontos három pontot szerzett. A magyar középpályás ismét hatalmas munkát végzett a középpályán, több fontos szerelése volt, végül a mérkőzés hajrájában lecserélték.

Győzelmével Nagy Ádám csapata továbbra is rájátszást érő helyen áll, ám egyet előre lépve már  a hatodik pozícióban. A lefújást követően hatalmas ünneplésbe kezdett a hazai tábor a csapattal, a lelátón pedig feltűnt egy magyar zászló, amin a magyar játékos keresztneve és mezszáma volt olvasható.


A kép baloldalán a magyar zászló "Ádám 16" felirattal

Serie B, 26. forduló

Pisa-Perugia 2-1 (Morutan 51., Marin 58., ill. Casasola 39. - 11-esből)
Kiállítva: Hermannsson 31., ill. Paz 76.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz