Légiósok: A hónap legjobb játékosa lett a 19 éves magyar válogatott támadó

Vancsa Zalánt választották meg klubjánál, a belga Lommelnél január hónap legjobb játékosának.
Csakfoci.hu 2024. február 9., péntek 14:15
Vancsa Zalánt választották meg klubjánál, a belga Lommelnél január hónap legjobb játékosának.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 9., péntek 14:15

A 2022 nyarán az MTK Budapesttől a City Group klubcsaládjába tartozó Lommelhez kerülő Vancsa Zalán remek januárt zárt - egyébként is kiemelkedőnek mondható idényében. A belga másodosztályban 4 mérkőzésen 3 gólt szerzett és egy 1 gólpasszt is adott a 19 éves magyar válogatott támadó, aki legutóbb, a listavezető Beerschot elleni 3-0 alkalmával a mezőny legjobbja volt.

Csapata pedig három győzelem mellett egy döntetlent ért el és veretlenül zárta 2024 első hónapját. Ennek elismeréseként a feljutásért küzdő Lommel drukkerei Vancsát választották meg a hónap legjobbjának.

Vancsa ebben az idényben 20 bajnokin 7 gólnál és 4 gólpassznál tart belga klubjában.

Olvastad már?
"Dárdai Pali mondta nekem, hogy ne csodálkozzunk azon, ha az edzők nem vetik meg az alkoholt" - Tilos passzolni a magyar foci jolly jokerével
Talán nincs még egy olyan szereplője a magyar futballnak, aki annyi pozícióban feltűnt az elmúlt években, mint ő. Az MLSZ-nél kezdte, ahol nem volt felhőtlen a viszonya a szövetségi kapitánnyal, mivel vezetői sítlusa akkor szokatlan volt itthon. Szerinte azért nincs könnyű dolga, mert a hazai fociban sok helyen nem a tudást, önálló vezetői karaktert keresnek, hanem egy végrehajtót, ezért az is megfordult a fejében, hogy külföldön vállaljon munkát. Nevezték már Kubatov Gábor és Kisteleki István "emberének" is. A döntéseiben mindig nagyobb szerepet játszott a tudatosság, mint az érzelmek, ezért is hagyta ott 22 évesen saját nevelésű játékosként a Fradit. Ő is meglepődött, hogy a BVSC vezetőedzőnek hívta, hiszen ebben a szerepben még nem láthattuk itthon. Tilos passszolni Szekeres Tamással.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz