Horror: Összeesett a játékos a Serie A-meccsen, azonnal félbeszakadt a találkozó - videó

Félbeszakadt az Udinese-AS Roma olasz bajnoki vasárnap, miután a vendégek középhátvédje, Evan Ndicka a második félidőben összeesett a pályán, és kórházba szállították.
Csakfoci.hu 2024. április 14., vasárnap 20:23
Félbeszakadt az Udinese-AS Roma olasz bajnoki vasárnap, miután a vendégek középhátvédje, Evan Ndicka a második félidőben összeesett a pályán, és kórházba szállították.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 14., vasárnap 20:23

A találkozó 74. percében Evan Ndicka a gyepszőnyegre rogyott, miután pillanatokkal korábban a mellkasához kapta a kezét. Azonnal hívták az orvosi személyzetet és a 24 éves elefántcsontparti válogatott játékost hordágyon vitték le a pályáról. A mérkőzést 15 percre felfüggesztették, mielőtt a végleges lefújásáról döntöttek.

Mindkét csapat játékosai igyekeztek megbeszélni Luca Pairetto játékvezetővel, hogy nincs értelme folytatni a játékot. A Corriere dello Sport szerint az AS Roma edzője, Daniele De Rossi maga köré gyűjtötte játékosait, és közölte velük, majd Pairettóval is, hogy Ndicka szívrohamot kapott.

Miután a döntést közölték a Stadio Friuli közönségével, mindkét szurkolótábor tapsolt. Ndicka úgy tűnt, hogy felemeli a hüvelykujját, amikor hordágyon levitték. Egy későbbi bejelentés szerint a 24 éves játékos eszméleténél volt, de az udinei kórházba szállították.

A mérkőzés hátralévő részét hétfő este fejezhetik be, ha a Roma úgy dönt, hogy vasárnap este Udinében marad. Ha nem, akkor valószínű, hogy a Serie A-s találkozó utolsó, körülbelül 16 percét játsszák le egy későbbi időpontban, nem pedig a teljes mérkőzést.

"A pályán történt orvosi vészhelyzetét követően az Udinese-Roma mérkőzést felfüggesztették. A játékos eszméleténél van, és a további vizsgálatok miatt kórházba szállították. Gyerünk Evan, mindannyian veled vagyunk" - írta az X-en az AS Roma.

Ndicka tavaly nyáron csatlakozott a Romához, miután öt szezont töltött el az Eintracht Frankfurtnál. A ballábas belső védő Párizsban született és a francia Auxerre játékosa is volt korábban.

FRISSÍTÉS: Néhány órával később az AS Roma bejelentette, hogy a csapat meglátogatta Ndickát a kórházban. A védő jobban érzi magát, és jó hangulatban van, de további megfigyelésekre az intézményben marad.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz