Fotó: Twitter/Hertha

Dárdai Palkó megszerzését is beárazták a németek: "Nem családi összejövetel miatt szerződtették" - a korábbi NB I-es támadó volt a nyár egyik csúcsigazolása

Dárdai Palkó és Haris Tabakovic Hertha-korszakáról is pozitívan írt egy német sportoldal, azonban voltak olyan berlini játékosok, akiket komoly kritikával illettek.
Csakfoci.hu 2023. november 15., szerda 15:36
Fotó: Twitter/Hertha
Dárdai Palkó és Haris Tabakovic Hertha-korszakáról is pozitívan írt egy német sportoldal, azonban voltak olyan berlini játékosok, akiket komoly kritikával illettek.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 15., szerda 15:36

A német másodosztályban 13 forduló után a 12. helyen áll a tavaly még a Bundesligában vitézkedett Hertha BSC együttese, melynél jelenleg Dárdai Pál vezetőedző három fia - Palkó, Márton és Bence - is szerepel. A berliniek a nyáron tizenkét új játékost szerződtettek, így jelentősén átalakult a gárda kerete, a Fehérvártól érkezett Dárdai mellett többek között az egykori debreceni és diósgyőri csatár, Haris Tabakovic is a BSC-hez igazolt, az rbb24.de pedig azt értékelte, mennyire váltak be a fővárosiak igazolásai idáig.

Dárdai Palkó - 7/10

"Három testvér egy csapatban, amelyet ráadásul az édesapjuk edz, ez egyedülálló az európai futballban. Dárdai Palkó szerződtetésének hátterében természetesen nem egy családi összejövetel állt, hanem sportszakmai okai voltak. A legidősebb Dárdai-fiú azon kevés játékosok egyike a berlini csapatban, aki igazi támadó középpályásként tud játszani. Dárdai épphogy kezdett beilleszkedni a másodosztályba, a hatodik fordulóban a Braunschweig ellen szalagszakadást szenvedett, és immár nyolc hete harcképtelen. Keserű veszteség, hiszen a Herthának jelenleg gyakran éppen egy ilyen kreatív támadó középpályás hiányzik. Ha a 24 éves játékos újra fitt lesz, akkor minden bizonnyal újra rendszeresen pályára léphet."

Haris Tabakovic - 9/10

"Haris Tabakovic volt valószínűleg Benjamin Weber sportigazgató és Thomas Herrich ügyvezető igazgató nyári csúcstranszferje. A csatár ebben a szezonban összesen tizenkét góllal a Hertha házi góllövőlistájának élén áll. A szezon elején mindössze három játéknap alatt hét gólt szerzett, azonban később visszaesett. A svájci-bosnyák csatár azonban az utóbbi időben újra formába lendült, és nem csak a gólérzékenységével, hanem immáron négy asszisztjával is kitűnik."

Fabian Reese - 10/10

"Fabian Reese és a Hertha Berlin - úgy tűnik, ez a tökéletes párosítás. Reese mindig veszélyt jelent támadásban, amikor nála van a labda. A 25 éves játékos ebben a szezonban már öt gólt szerzett és hét asszisztot adott, és úgy tűnik, különösen jól kijön csatártársával, Tabakoviccsal."

Anderson Lucoqui - 1/10

"45 perc - mindössze ennyi időt töltött a pályán Anderson Lucoqui a Hertha színeiben ebben a szezonban, így a balhátvéd eddig még nem volt segítségére a berlinieknek."

Marius Gersbeck - 0/10

"A berlini születésű játékos a fővárosba való visszatérése óta igencsak rossz szolgálatot tett a Herthának. Gersbeck tulajdonképpen egyértelműen az első számú kapusnak számított, egészen a július 16-i éjszakáig. A kapus a Zell am See-i edzőtáborozás során engedély nélkül hagyta el a csapat szállodáját, és szóváltásba keveredett egy falubeli férfival, akit súlyosan megsebesített. Ezt egyhetes eltiltás, az osztrák ügyészség büntetőfeljelentése, 40 ezer euró kifizetése és egy hatalmas bocsánatkérés követte. Ennek ellenére a klub illetékesei adtak neki egy második esélyt. Gersbeck azonban messze van attól, hogy rendszeresen védjen, jelenleg ugyanis a 20 éves Tjark Ernst őrzi a Hertha hálóját, ő pedig a szezon kezdete óta a liga egyik legtehetségesebb kapusává nőtte ki magát."

A felsorolt újdonsült érkezők mellett Bilal Hussein 3-as, Michal Karbownik, valamint Gustav Christensen egyaránt 5-ös, az Andreas Bouchalakis-Jeremy Dudziak kettős 6-os, míg Smail Prevljak és Toni Leistner 7-es osztályzatot kapott a portáltól.

Olvastad már?
Hogy jutottunk el Leekenstől újra a futball-lázig, avagy hogyan tette fel Európa futballtérképére Rossi a válogatottat? - elemzés
Nézzük meg, mi a baj, vagy éppen mitől működik! A Csakfoci képzeletbeli boncasztalán a magyar futball éppen aktuális kérdései, vitatott ügyei, megosztó személyiségei. Szakmai titkokat keresünk. Vágjunk bele! - Élveboncolás.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz