Dárdai begurult és sokkolta a szurkolókat: "Ez egy hazugság, akkor azonnal le is mondok!"

Dárdai Pál, a Hertha magyar vezetőedzője megint meglehetősen karakán módon beszélt a csapatot és az öltözőt érintő ügyekről egy sajtótájékoztatón. A fiairól is nyilatkoznia kellett a trénernek, akinek ettől a témától nem lett túl jó kedve.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 25., péntek 16:18
Dárdai Pál, a Hertha magyar vezetőedzője megint meglehetősen karakán módon beszélt a csapatot és az öltözőt érintő ügyekről egy sajtótájékoztatón. A fiairól is nyilatkoznia kellett a trénernek, akinek ettől a témától nem lett túl jó kedve.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 25., péntek 16:18

A szombati, Greuther Fürth elleni bajnoki előtt Dárdai Pál igencsak nyíltan beszélt a második vonalban egyelőre mélyen tudása alatt szereplő csapatáról. A három meccs után 0 ponttal és 0 góllal sereghajtó berlini klub ikonja azt is elárulta például, hogy nem cél az azonnal visszajutás a fővárosban. Erről azután ejtett szót, hogy szóba került a csapatkapitány, Marco Richter eladása is.

Dárdai a támadó távozása kapcsán adott prognózist a Hertha feljutási terveiről - és a szurkolók szemszögéből egy meglehetősen borús képet festett fel.

- Lehet, hogy Marco a Herthával szeretett volna feljutni.

De ahogy a helyzet jelenleg kinéz, a feljutás akár három-négy évig is eltarthat. Először is most van egy átmeneti évünk, aztán kell még egy év a stabilitás kialakításához. Utána lehet három-négy poszt-specifikus játékost hozni. Aztán a három évnek vége lesz, és akkor azt mondhatjuk azt, hogy "Oké, most már előreléphetünk"

- mondta a szakember, aki szerint tehát a Hertha csak 2027-ben lenne újra Bundesliga-képes. Pedig májusban, a kiesést követően a klubvezetés még úgy számolt, hogy csak év lehet majd a másodosztályú "száműzetés".

Dárdai szerint viszont nagyon másként néz ki a klub helyzete mind gazdaságilag, mind sportszakmailag.

- Ha valaki még nem értette volna meg: pénzügyileg igencsak korlátozott helyzetben vagyunk. Itt nincsenek eurómilliók vagy milliárdok. A helyzet valóban komoly - fűzte hozzá a vezetőedző.

De nem csak ő, hanem Benjamin Weber sportigazgató is igencsak visszafogottan nyilatkozott az esélyeket illetően.

- Mindig felmerül a kérdés: mik a célok? Mi azt mondtuk, hogy jelenleg az átmenet zajlik a klubnál. Valószínűleg karácsonykor tudjuk majd pontosan megmondani, hogy hol tartunk és merre megyünk. A tény az, hogy nulla pontunk van - és ez nagyon kevés.

Dárdai Pál a sajtótájékoztatón egy számára személyesen is kellemetlen témáról is kellett, hogy beszéljen. A magyar szakvezető egyértelműen visszautasította a Hertha öltözőjében kialakult problémákról szóló találgatásokat, és azt, hogy három fia, Marton, Palkó és Bence felbosszantotta a többi játékost, mivel Dárdai "kivételezik velük".

- Ez egy valótlanság, egy hazugság! És ha valaki hazudik, főleg egy újságnál, akkor óvatosnak kell lenni. Számomra ez már lassan felér egy zaklatással! Én nem foglalkozom ilyesmivel. Tiszta a lelkiismeretem - mondta a 47 éves ex-futballista. - Bence U17-es Európa-bajnok, Palkó a Herthával lett ifjúsági bajnok, Mártonnak van a legmagasabb piaci értéke a Herthánál - ezeknél a dolgoknál csak a teljesítmény számít.

Ha valamelyik játékosom azt látja, hogy előnyben részesítem valamelyik fiamat, akkor jelentse a vezetőségnek vagy akár személyesen nekem. Akkor azonnal le is mondok!

Nem értem az embereket, nem voltam erre felkészülve. Ez az irigység. Magyarországon ez nem téma, és soha nem is volt téma - tette hozzá Dárdai, aki a németek "negativizmusáról" és "kárörömre való hajlamáról" is beszélt a sport1.de cikke szerint.

Olvastad már?
Légiósok: "Szoboszlai, a Liverpool új motorja" - Van Dijk óta nem láttak ilyen hatású igazolást
Egy podcastben Szoboszlai Dominik szerepe első számú büntetőrúgóként is felmerült.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz