Légiósok: "Szoboszlai, a Liverpool új motorja" - Van Dijk óta nem láttak ilyen hatású igazolást

Egy podcastben Szoboszlai Dominik szerepe első számú büntetőrúgóként is felmerült.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 25., péntek 10:44
Egy podcastben Szoboszlai Dominik szerepe első számú büntetőrúgóként is felmerült.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 25., péntek 10:44

A Liverpool magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik volt a fő beszédtéma az Vörösökkel foglalkozó Anfield Index heti podcast műsorában. Dan Kennett és Simon Brundish műsorvezetők szerint kevés olyan mélyreható igazolása volt a liverpooliaknak az utóbbi években, mint a 22 éves magyar középpályás.

"Szoboszlai Dominik, a Liverpool új motorja"

- Tisztázzuk, Szoboszlai Dominik ideális játékos lett volna számunkra a legjobb időszakunkban is - jegyezte meg Brundish. Kennett ezenkívül megemlítette Szoboszlai hihetetlen gyorsaságát és mozgékonyságát. Szoboszlai csúcssebességét 35 kilométer/óra körülire mérték, ami jól mutatja a pályán mutatott elképesztő tempóját. Brundish megjegyezte, hogy Szoboszlai egyetlen mérkőzésen négy különböző alkalommal támadott úgy, hogy "egyszerűen csak megközelített, majd elment az ellenfél egy futó játékosa mellett".

- Ez lehetővé teszi a Liverpool számára, hogy zökkenőmentesen váltson át a védekezésből a támadásba. Szoboszai mindenhol ott van a pályán. Kennett tovább részletezte Szoboszlai hatását, és egy másik liverpooli alapemberhez hasonlította.

- Fel tudsz idézni egy ekkora frissítést bármelyik poszton, mint ő?
- Talán csak Dejan Lovren után Virgil Van Dijk. 

A műsorvezetők szerint tehát a Jordan Henderson és James Milner helyére érkező Szoboszlai szerződtetése akkorát szólt, mint amikor a Liverpool Dejan Lovrenről Virgil Van Dijkre váltott. A podcast-beszélgetés zárásában Szoboszlai szerepe első számú büntetőrúgóként is felmerült.

- Azt hiszem, optimális esetben talán hagynám, hogy Szoboszlai büntetőket végezzen. Tekintettel a higgadtságára és technikai képességeire, ez egy olyan felvetés, amelynek minden bizonnyal van súlya - elmélkedett Kennett.

Olvastad már?
Rossi is beállt a Szoboszlai-rajongók közé: "Az elmúlt 50 évből nem emlékszem ötnél több játékosra, akinek olyan lövése volt, mint neki"
A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint fantasztikus hatos válhat Szoboszlai Dominikből, akitől több lövést vár, mert szerinte nagyon kevesen tudják azt, amire ő képes.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz