Rossi is beállt a Szoboszlai-rajongók közé: "Az elmúlt 50 évből nem emlékszem ötnél több játékosra, akinek olyan lövése volt, mint neki"

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint fantasztikus hatos válhat Szoboszlai Dominikből, akitől több lövést vár, mert szerinte nagyon kevesen tudják azt, amire ő képes.
Budai László 2023. augusztus 24., csütörtök 13:57
A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint fantasztikus hatos válhat Szoboszlai Dominikből, akitől több lövést vár, mert szerinte nagyon kevesen tudják azt, amire ő képes.
Szerző: Budai László 2023. augusztus 24., csütörtök 13:57

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi exkluzív interjút adott a liverpool.com-nak Szoboszlai Dominik angliai teljesítményéről, az alábbiakban ebből idézzük a legérdekesebb részleteket.

A hatos pozícióról

- Tudom, azt mondta, hogy nem nagyon szeret ezen a poszton játszani - reagált Rossi mosolyogva Szoboszlai hétvégi nyilatkozatára, amikor a magyar játékos beszélt hatos pozíciójáról, amit már a szövetségi kapitány is javasolt neki.

De tényleg úgy gondolom, hogy a jövőben fantasztikus hatos lehet belőle. Minden képessége megvan ehhez, mint ahogyan Andrea Pirlo is itt futballozott, hogy csak egy példát mondjak. Szerintem Pirlo volt a legjobb az elmúlt 15 évben, és Dominiknak is nagyon jó képességei vannak ahhoz, hogy ezen a poszton futballozzon.

- Olyan játékos, aki nem csak taktikus, hanem egy igazi futó is. Dominik egyszerre rendelkezik technikai, fizikai és taktikai képességekkel. Ezen tulajdonságok miatt mi is úgy véltük, hogy nem kell majd túl sok idő neki, hogy megértse a Premier League játékmódját és azt, hogy mit kér tőle az edző.

Arról, hogy többet kell vállalkoznia

- Angliában el kell kezdenie többet lőni, nem hiszem, hogy bárki panaszkodik majd, ha Dominik jobb vagy bal lábbal tüzel. Sok-sok erőssége van. Természetesen voltak és vannak gyengeségei is, de keményen dolgozik azon, hogy csökkentse és kijavítsa őket. A legjobb képessége biztosan a lövése.

Több mint fél évszázada vagyok a futballban, és azt kell mondanom, hogy az elmúlt 50 évből nem emlékszem ötnél több olyan játékosra, akinek olyan lövése volt, mint amilyen neki van, vagy aki jobb lett volna nála.

A Gerrarddal való összehasonlításáról

- Remélem, hogy Steven Gerrard pályafutásának korai időszakát tudja majd másolni. Persze más jellemzőkkel, de ha ugyanúgy meg tudja nyerni a Liverpool-szurkolók szívét, mint Gerrard, akkor fantasztikus munkát fog végezni.

A teljes cikk - angol nyelven - itt érhető el

Olvastad már?
Szoboszlaitól az elemzők is dobtak egy hátast Angliában: "Elképesztő, lenyűgöző a gyorsasága"
A magyar válogatott támadó több statisztikai mutatóban is kiemelkedett a Bournemouth elleni teljesítményével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz