Fotó: fradi.hu

Csercseszovtól megkérdezték, benyújtja-e a lemondását: "Én csakis kizárólag magamra vagyok dühös; át kell gondolni a dolgokat"

Így értékelte a Ferencváros BL-kiesését Sztanyiszlav Csercseszov az M4 Sporton és a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.
Nyikes Zoltán 2023. július 19., szerda 20:44
Fotó: fradi.hu
Így értékelte a Ferencváros BL-kiesését Sztanyiszlav Csercseszov az M4 Sporton és a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 19., szerda 20:44

– Ha egy csapat ilyen teljesítményt mutat, mint a mai napon, erre egy vezetőedzőnek választ kell adnia, amit át is fogok gondolni. Ez nem a játékosok hibája, ez azt jelenti, hogy én nem készítettem fel megfelelően őket – mondta Csercseszov, amit követően az M4 Sport riportere azt a kérdést tette fel, hogy lemond-e az orosz tréner a pozíciójából.

Miért tenném? Tisztában vagyok a vereséggel. Holnap 10:30-kor edzés, a maira pedig aludnunk kell egyet és meg kell tennünk a megfelelő következő lépést.

Nem egyszerű a helyzet olyan szempontból, hogy sok új játékosunk van, ma pedig abszolút nem volt meg az egyensúly a pályán. Vannak, lehetnek nehézségek, de ez nem ok arra, hogy ilyen teljesítményt nyújtsunk. Én csakis kizárólag magamra vagyok dühös.

Csercseszovtól aztán a mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatón is megkérdezték, hogy még ma felajánlja-e a lemondását, vagy alszik rá egyet.

– Nagyon rossz meccset játszottunk ma, ha egy ilyen teljesítményt nyújt egy csapat, akkor nemcsak az egyéneknek, hanem egy edzőnek is át kell gondolnia a dolgokat – válaszolta a sajtótájékoztatón Csercseszov. – Erre aludni kell. Sajnos nem ez az első és utolsó alkalom, akár az én, akár a játékosok karrierje során, hogy hasonló eset előfordul. Ha az ember nem százszázalékosan koncentrál egy mérkőzés folyamán, akkor előfordulnak ilyen dolgok. Az edzéseken mindenki megfelelően dolgozott, mindenki mindent megtett, egészen a mai napig, de ha a pályán nem sikerül azt megfelelően kivitelezni, akkor ilyen eredmény születhet. Mindannyiunk számára egy szörnyű este, amit ki kell elemezni és megtenni a megfelelő lépéseket, hogy a megfelelő útra visszatérjünk. Nyilván egy álom véget ért, hiszen a BL-csoportkör lett volna a célunk, meg kell találni hideg fejjel a megoldást. Egy szörnyű este ez mindannyiunknak, hasonló volt a szituáció múlt évben, amikor a Qarabag ellen kaptunk ki 3-1-re, akkor is nagyon le volt sújtva a csapat, most sincs ez másképp. De tavaly ezt követően sikerült bejutnunk az EL-nyolcaddöntőbe. Ezek a teljesítmények a sportban benne vannak. Akkor sem adtam fel, most sem fogom. Már az első meccsen sem volt megfelelő a csapat hozzáállása, de nem gondolom, hogy lebecsültük volna az ellenfelet, mindenképpen nyerni akartunk. Ki kell elemezni, mit lehet továbbvinni ebből a mai meccsből, hogyan tudunk jobbak lenni. Az én hozzáállásomban semmi nem változott, a csapatban azonban történt változás, hét új játékos érkezett, a beépítésükhöz idő kell, ez azonban nem volt, hamar kezdődtek a selejtezők.

Olvastad már?
BL-selejtező: Megalázó Fradi-vereség a feröeriek ellen, az EKL-ben folytatja a magyar bajnok
Kínos 90 percet élt át a Fradi a Groupama Arénában, a magyar bajnok végig hitehagyottan játszott a lelkes vendégek ellen, akik teljesen megérdemelten jutottak a BL-selejtező második körében. Az FTC az Európa Konferencia Ligában folytatja.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Új igazolás
A szlovén élvonalba feljutott Lendva középpályását, Dinnyés Olivért igazolták le. A 24 éves játékos itthon a Vidi, az Újpest és a Vasas utánpótlásában is játszott.
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
Tovább az összes átigazoláshoz