Fotó: CFR

A román bajnok edzője lehűtötte a kedélyeket: “A BL akkor csoda lenne, mintha Románia vb-t nyerne”

A CFR Kolozsvár vezetőedzője, Dan Petrescu szerint az Európa Ligához is kell egy "fél csoda", az Európa Konferencia Ligát viszont mindenképp el kell érni.
Budai László 2022. május 25., szerda 15:40
Fotó: CFR
A CFR Kolozsvár vezetőedzője, Dan Petrescu szerint az Európa Ligához is kell egy "fél csoda", az Európa Konferencia Ligát viszont mindenképp el kell érni.
Szerző: Budai László 2022. május 25., szerda 15:40

Alaposan lehűtötte a kedélyeket Románia egyik leghíresebb futballedzője, Dan Petrescu, aki jelenleg a román bajnok Kolozsvár együttesét irányítja. A tréner 2017 óta vezeti a CFR-t, és bár időközben kétszer is elhagyta az együttest, a csapat zsinórban megszerzett öt bajnoki címében egyaránt volt szerepe.

Az 54 éves szakember a sikerek ellenére próbálja a földön tartani a klub szurkolóit, és amikor az esetleges nemzetközi szereplésről kérdezték őt, igen hangzatosan a következőket mondta.

Ha a CFR bejutna a Bajnokok Ligája csoportkörébe, az olyan lenne, mintha Románia nyerne egy világbajnokságot. Csak egy csoda vezethet minket a BL-ig, és egy fél csoda kellene az Európa Liga csoportköréhez.

Nem hanyagolhatjuk el ráadásul a bajnokságot a nemzetközi kupákért, mert előbbi jelenti a folytonosságot. A CFR-nek két azonos szintű csapattal kell rendelkeznie. Legalább az Európa Konferencia Ligát viszont el kell érnünk - idézte Petrescut a Pro Sport.

A CFR - a magyar bajnok Fradihoz hasonlóan - a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, kiemeltként kezdi meg a sorozatot.

Olvastad már?
Fradi: Top 10-es bajnokságból érkezhet Blazic utódja - magyar válogatott csapattársa is volt
A csakfoci.hu úgy értesült, hogy a Heraclesben játszó Mats Knoester az egyik legfőbb kiszemelt a védelem megerősítésére.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz