Kepa válasza a döbbenetes jelenetre: "Sajnálom, nem vettem észre, hogy a kispadnál mi történik"

Hosszan válaszolt a kritikákra a mérkőzés után, majd az egyik közösségi oldalán a spanyol / baszk kapus, aki a Chelsea-Manchester City angol Ligakupa-döntő hosszabbításában edzője utasítása ellenére a pályán maradt.
Dudás Gábor 2019. február 25., hétfő 8:41
Hosszan válaszolt a kritikákra a mérkőzés után, majd az egyik közösségi oldalán a spanyol / baszk kapus, aki a Chelsea-Manchester City angol Ligakupa-döntő hosszabbításában edzője utasítása ellenére a pályán maradt.
Szerző: Dudás Gábor 2019. február 25., hétfő 8:41

Mint ahogy arról beszámoltunk, 0-0-ra állt a Chelsea-Manchester City angol Ligakupa-döntő hosszabbításának hajrájában a mérkőzés, amikor a londoniak kapusa, a méregdrágán vett Kepa Arrizabalaga megsérült. Ápolni is kellett a hálóőrt, Maurizio Sarri pedig nem akart kockáztatni a közelgő büntetőpárbaj előtt, ezért úgy döntött, leváltja kapusát az argentin Willy Caballeróra – aki nem mellesleg a City játékosa is volt, így jól ismerhette volna a lehetséges 11-es lövők többségét.

Kepa azonban úgy döntött, marad, hiába öltözött be már játékra készen váltótársa, és hiába dühöngött Sarri, segítője, az olasz klubikon, Gianfranco Zola és az egész edzői stáb, a hálóőr nem volt hajlandó elhagyni a játékteret, a pályáról bírálta felül az olasz trénert.

Az internet futballal foglalkozó része valósággal "felrobbant" az eset láttán, több egykori játékos is kritizálta Kepát (volt, aki Sarrit is), megszólalt a menedzser is, a kapus pedig úgy döntött, előbb a lefújás után, majd az Instagram felületén ad magyarázatot a történtekre.

- Sajnálatos félreértés volt az egész. Nem állt szándékomban megtagadni az edzői utasítást. Az orvosi stáb kétszer is megnézte a sérülésemet, és úgy látták, nem kell lecserélni, az edzőnk viszont azt gondolta, nem tudom már folytatni a játékot.

Én csak azt próbáltam mutatni, hogy minden rendben van velem. Nem vettem észre, hogy a kispadnál mi történik.

Tudom, hogy ami kívülről látszott, nem a legjobb fényt veti rám, tudom, hogy most mindenki erről beszél a TV-ben és a közösségi médiában is. Nem akartam szembemenni az edzővel, már beszéltünk is erről, ő azt hitte, nem vagyok rendben, én pedig mutattam, de hogy de, tudom folytatni - mondta a meccset követően.

Később, saját oldalán így írt a történtekről a világ legdrágább kapusa:

"Szeretném tisztázni a történteket. Mindenek előtt sajnálom azt, ami a mérkőzés végén történt. Sosem állt szándékomban megtagadni az edző akaratát vagy bármelyik döntését, minden csak egy félreértés miatt alakult így a döntő hevében. Az edző azt gondolta, hogy nem tudom vállalni a folytatást, én viszont jól éreztem magam, játszani akartam, hogy segítsek a csapatnak - ezt az üzenetet próbáltam átadni a mutogatással és az orvosi stábon keresztül is, csak nem ért oda időben az információ a kispadhoz. Nem az jött le az egészből, ami a szándékom volt valójában. Maximálisan tiszteletem az edzőt és annak tekintélyét. Dühös és szomorú vagyok amiatt, hogy nem tudtuk megnyerni a döntőt, a végsőkig küzdöttünk pedig egy nagyszerű csapat ellen. Tovább dolgozunk azon, hogy még erősebbek legyünk" – magyarázkodott a hálóőr.

Disgustados y tristes por no podernos llevar el titulo, hemos luchado hasta el final contra un gran equipo. Seguiremos trabajando para ser mas fuerte. También me gustaría aclarar algún hecho del partido de hoy: Lo primero de todo lamento como ha sido el final de la prorroga, quiero decir que en ningún momento ha sido mi intención desobedecer al técnico o ninguna de sus decisiones. Creo que todo ha sido un mal entendido a altas pulsaciones y en el tramo final de un partido por un titulo. El entrenador ha pensado que no estaba en condiciones de seguir y mi intención ha sido expresarle que estaba en buenas condiciones de seguir ayudando al equipo, mientras el cuerpo medico que me había atendido llegaba al banquillo y daba el mensaje. Siento de nuevo la imagen que se ha proyectado, no siendo en ningún caso mi intención dar esta imagen y pidiendo disculpas. Upset and sad for not being able to take the title, we fought until the end against a great team. We will continue working to be stronger. I would also like to clarify some facts of today's match: First of all I regret how the end of the match has been portrayed. At no time has it been my intention to disobey the coach or any of his decisions. I think everything has been misunderstood in the heat of the final part of a match for a title. The coach thought I was not in a position to play on and my intention was to express that I was in good condition to continue helping the team, while the docs that had treated me arrived at the bench to give the message. I feel the image that has been portrayed was not my intention. I have full respect for the coach and his authority.

178.2k Likes, 13.1k Comments - Kepa Arrizabalaga Revuelta (@kepaarrizabalaga) on Instagram: "Disgustados y tristes por no podernos llevar el titulo, hemos luchado hasta el final contra un gran..."

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz