Fotó: kicker.de

A német edzőikon Dárdai visszatéréséről: "Az egész nem tűnt előkészítettnek" - a magyar tréner fia főszerephez juthat

Felix Magath szerint egyetlen másik edző sem jutna olyan jó információkhoz a csapatról, mint Dárdai Pál a fia révén.
Nyikes Zoltán 2023. április 18., kedd 11:41
Fotó: kicker.de
Felix Magath szerint egyetlen másik edző sem jutna olyan jó információkhoz a csapatról, mint Dárdai Pál a fia révén.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. április 18., kedd 11:41

A vasárnapi kinevezése óta nem meglepő módon rengeteget foglalkozik a német sajtó is Dárdai Pállal, aki a bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy újra szexivé akarja tenni az utolsó helyen álló Hertha BSC-t. A magyar vezetőedzővel kapcsolatban a napokban azt írta a Kicker, hogy rendkívül nehéz feladat lesz a német élvonalban tartani a berlinieket, az ikonikus német edző, Felix Magath szerint azonban közel sincs még minden veszve.

– Nem tudom, hogy ki fog közvetlenül kiesni az élvonalból, de mindenkit óvnék attól, hogy a szezon utolsó szakaszában elővegyük a sorsolást és elkezdjük a nagy számításokat. Egy szezon végén mindig jönnek őrült eredmények, lásd a Hoffenheim döntetlenjét a Bayern München otthonában, vagy a VfB Stuttgartét a Dortmund ellen a múlt hétvégén, de emlékezhetünk a tavalyi szezonra is, amikor a Stuttgart ikszelt a bajorok otthonában az utolsó előtti fordulóban, és az nagyon fájt nekünk. Viszont az is egyértelmű, hogy a Hertha a legrosszabb pozícióból várja a hajrát és már nem nagyon férnek bele a vereségeknyilatkozta a Kickernek Magath, aki az előző idényben az utolsó hét bajnoki fordulóra vette át a Hertha irányítását szintén azzal a céllal, hogy elkerülje a kiesést, ezt pedig végül osztályozón keresztül sikerült is elérnie.

A 3-szoros német bajnok és 2-szeres kupagyőztes edzőt arról is megkérdezték, hogy Dárdai Pál újbóli kinevezése ötlethiány vagy jó megoldás a vezetőség részéről.

– Beleillik a berliniek mostanában hangoztatott filozófiájába. Dárdai közel áll a klubhoz és a csapathoz. És még egy dolog világos, a fia, Márton révén a legjobb információkkal rendelkezik, egyetlen másik edző sem jutna ilyen jó információkhoz. Éppen ezért ez egy olyan döntés, amit meg lehetett hozni, mindenesetre az egész nem tűnt előkészítettnek. Már csak hat meccs van hátra - ez egy kemény helyzet. Szombaton a Hertha a Bremennel játszik, amely mostanában szintén nincs olyan jó passzban. A Hertha ott talán máris elérhet valamit. Ha szezon közben érkezel edzőként, akkor minél hamarabb kell egy győzelem, különben a csapat nem fog hinni benned. Úgy gondolom, Dárdai Pálnak pontos képe van a csapatról és minden bizonnyal elég információval rendelkezik ahhoz, hogy már az első meccsen meghozza a megfelelő döntéseket – folytatta Magath, akinek feltették azt a kérdést is, hogy meglepő-e a Hertha utolsó helye, vagy ez a logikus következménye az elmúlt években elkövetett sok hibának. – Egy évvel ezelőtt néhányan felháborodtak, amikor a kiesés elkerülése után egy interjúban azt mondtam, hogy nem éreztem a klubnál a teljes támogatást. A problémák mélyebben rejlenek a Herthánál. Hogy pontosan hol, azt nem tudom megmondani, ahhoz túl rövid ideig voltam ott. Nekem a pontokkal kellett foglalkoznom, nem a klubbal. Nekem úgy tűnik, hogy a klub nem tanult semmit, és csak ment tovább ugyanazon az úton az egy évvel ezelőtti megmenekülést követően. Játékos és edzői múltjával Dárdai Pál most biztosan a legjobb lehetőségekkel rendelkezik. Feltételezem, hogy több támogatást kap a klubtól és az irodai személyzettől. Mindenkit ismer ennél a klubnál, így a visszatérése érthető döntés.

Olvastad már?
A Hertha duplán nyerhet az olcsó Dárdaival, aki “csak” 400 milliójába kerülhet - itt vannak a pontos összegek az edző béréről 
Dárdai Pál sikeres megbízatás esetén is maximum egymillió eurót kap a klubtól, míg Felix Magath tavaly dupla ennyiért tartotta benn a csapatot.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz