Fotó: kicker.de

Dárdai a legnehezebb mentőakciójára készül, nem is bíznak benne a németek: "A Hertha egy pénzügyi és egy sportszakmai katasztrófa"

A Kicker újságírója szerint a jelenlegi Hertha a megalománia romja, Dárdaira az eddigi legnehezebb feladat vár a csapat élén. A portál olvasóinak nagy többsége úgy véli, nem is fogja megúszni a kiesést a berlini klub.
Nyikes Zoltán 2023. április 17., hétfő 11:11
Fotó: kicker.de
A Kicker újságírója szerint a jelenlegi Hertha a megalománia romja, Dárdaira az eddigi legnehezebb feladat vár a csapat élén. A portál olvasóinak nagy többsége úgy véli, nem is fogja megúszni a kiesést a berlini klub.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. április 17., hétfő 11:11

Vasárnap vált hivatalossá, hogy újra a Hertha BSC-t irányítja Dárdai Pál, akinek már ez a harmadik kinevezése a berliniek élén. A feladata finoman szólva sem egyszerű: benn kell tartani a Bundesligában az utolsó helyen álló csapatot, amely jelenleg két pontra van az osztályozótól, míg öt pontra a már bennmaradást érő 15. helytől.

Az egyik legolvasottabb német szakportál, a Kicker szerkesztője, Steffen Rohr egy külön cikket szentelt a magyar szakember visszatérésének, valamint a Hertha jelenlegi helyzetének és úgy fogalmazott, hogy "ez lesz a harmadik mentőakciója, és egyben a legnehezebb".

A Hertha BSC egy pénzügyi és egy sportszakmai katasztrófa

– írta kritikusan Rohr, aki szerint ez a csapat jobb napjain sok ellenfelet tud bosszantani, más napokon pedig az ellenállási kedve gyorsabban elillan, mint egy pezsgőtabletta. A Kicker munkatársa megemlíti, hogy a távozó Sandro Schwarz vezetőedző futballelképzelései különösen ősszel egészen felismerhetőek voltak, de végül nem sikerült kiűznie a Herthából a rendszerösszeomlásra való hajlamot. Rohr hozzátette, a tabella legaljára való visszaesés után a Hertha vezérkara elvesztette a bizalmát abban az emberben, akivel végre meg akarták teremteni a folytonosságot.

– Sajnos elfelejtettek neki megfelelő csapatot és nyugodt munkakörnyezetet biztosítani. Ebből a csapatból - amelyet először korábban feszítővassal és a Windhorst-milliókkal kellett volna a taballa eleje felé tolni - sok minden hiányzik, ami egy együttes lényegét meghatározza: tempó, temperamentum, önbizalom, hierarchia és minőség. A csapat mögötti stáb az évek során felduzzadt, ahogy a klubvezetés is, de egy minőségi kilencest, egy első osztályú középhátvédet és egy hatost sem tavaly nyáron, sem idén télen nem szereztek, hogy stabilizálják ezt a mentálisan és technikailag még mindig törékeny csapatot" – olvasható a portálon.

A cikk szerint Schwarznak túl kevés megoldása volt azokra a problémákra, amelyeket elsősorban mások okoztak - egy olyan klubnál, amely évek óta csak a címlapok megbízható szállítója és pénznyerő volt.

– A Hertha hanyatlása nem a sors fintora, hanem egy előre megjósolt kudarc krónikája. A jelenlegi csapat - lényegében az egész klub - a megalománia romja. Még az új befektető, a 777 Partners belépése - ami egzisztenciálisan fontos a licenc megadásához - sem változtat a megszorításokon hosszú időre előre nézve – írják.

Rohr szerint Dárdai kinevezése logikusnak tűnik, de részben a takarékosság követelménye is.

– Dárdai ismeri a klubot, a csapatot és az edzőpálya minden fűszálát, és néha elmosódik nála a határ az egyenesség és a makacsság között. A harmadik misszióját kezdi meg a Hertha edzőjeként egy olyan csapattal, amely a Schalke elleni vereség után az idegösszeomlás szélén állt, kétségtelenül ez a legnehezebb feladat – zárul a szubjektív hangvételű cikk.

A Kicker egy másik cikkében megszavaztatta az olvasóit, hogy szerintük van-e esély arra, hogy Dárdai megmenti a Herthát a kieséstől, ám mindössze 27%-uk érzi úgy, hogy összejön neki, míg 73% arra voksolt, hogy kiesik a berlini csapat.

Olvastad már?
Dárdai: "Most egész Németország nevetni fog, de a feleségem döntött" - a magyar edző újra szexivé akarja tenni a Herthát
Dárdai Pál legfőbb motivációja az, hogy ne menjenek el a tehetséges fiatalok a klubtól, ehhez pedig muszáj lenne kiharcolnia a bennmaradást az első csapattal.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz