"Megalázott minket!": Nagy a botrány Kleinheisler piros lapja után, az elnök is kiakadt, a bírót eltiltották - videó

Egész Horvátországban komoly visszhangja és következménye volt a Rijeka-NK Osijek kupaelődöntőn történteknek, így Kleinheisler László erősen vitatható piros lapjának is. A játékvezetőt már el is tiltották.
Dudás Gábor 2020. június 2., kedd 20:02
Egész Horvátországban komoly visszhangja és következménye volt a Rijeka-NK Osijek kupaelődöntőn történteknek, így Kleinheisler László erősen vitatható piros lapjának is. A játékvezetőt már el is tiltották.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 2., kedd 20:02

Mint arról beszámoltunk, igen emlékezetesen alakult Horvátországban a Rijeka és az NK Osijek kupaelődöntőjének forgatókönyve. Az eszéki csapat már 2-0-ra is vezetett, amikor Kleinheisler Lászlót az 56. percben kiállították, a Rijeka pedig tíz ember ellen megfordította a meccset, és 3-2-s győzelmével bejutott a döntőbe, ahol a Lokomotiva Zagreb lesz majd az ellenfele augusztus 2-án.

Kleinheisler kiállítása:

A magyar válogatott középpályás piros lapja már aznap nagy vitákat generált, igen kétesnek is tűnt a szituáció, amelynek végén megkapta a második sárgáját, a mérkőzést követően pedig még inkább úgy tűnik, nem véletlenül gondolták úgy sokan - főként az eszéki oldalon -, hogy elhamarkodottan állította ki a futballistát a játékvezető.

A Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) ki is vizsgálta szinte azonnal Igor Pajac játékvezető vitatott döntéseit - Kleinheisler piros lapja mellett egy, a Rijekának a felvételek tanúsága szerint elég könnyű síppal befújt büntetőt -, és a HNS-nél úgy ítélték meg, hogy bíró mindkét esetben téves ítéletet hozott. Emiatt Pajacot és Fran Jovic videobírót is eltiltották a 2019/2020-as szezon végéig, de az eseteknél ugyancsak főszerepet játszó Ivica Modric asszisztenst is négymeccses kényszerpihenőre küldték.

Mile Škorić, az eszékiek kapitánya és horvát válogatott játékosa pedig attól tartott, hogy a bíró megússza tévedéseit - a 28 éves védő közben kiállt magyar csapattársa mellett is.

- Kleinheisler kiállításáig egyértelműen jobbak voltunk, mint a hazaiak, ráadásul nem sokkal később a nemlétező szabálytalanságért is megkapták a 11-est, mentálisan pedig nem bírtuk el ezt a nyomást és az emberhátrányt.

Kleinheisler nem érdemelt második sárgát, hozzá sem ért az ellenfeléhez, és a büntetőt megelőző szituáció sem ért 11-est.

Száz és száz ilyen szituáció történik egy-egy meccsen, amikor a játékvezető büntethet, de a bírókat nem bünteti meg senki. Semmiféle szabálytalanságokról nem volt szó a két esetben - dühöngött a játékos.

Még talán nála is idegesebb volt az NK Osijek elnöke - és Mészáros Lőrinc melletti társtulajdonosa -, Ivan Meštrović, aki alaposan kikelt a horvátországi játékvezetés ellen.

- Semmi sem történik véletlenül. Ami Rijekában történt, az sem volt véletlen. Sőt, egy egész pontos lenyomata volt annak a társadalomnak, amelyben ma élünk. Rengeteg olyan ember van pozícióban, aki nem profi és nem ért a dolgához. Miért pont a labdarúgás lenne a kivétel? A játékvezető hibák miatt nem jutottunk a kupadöntőbe. Láthattuk, miért nincsenek horvát bírók például a Bajnokok Ligájában sem. Ami Rijekában történt, erősen emlékezetett az "ősi" időkre és arra a bajnokságra, amit még általános iskolásként néztem - utalt az egykori, meglehetősen centralizált jugoszláv ligára a klubvezető.

Az eszékiek vezetőedzője, Ivica Kulešević ugyancsak kikelt magából, amikor a játékvezető ténykedése szóba került.

Megalázott minket azzal a bíró, hogy még csak a videóbíró segítségét sem kérte, hogy ellenőrizze a téves ítéleteit. Egészen alávaló, ami történt! Láttam, hogyan reagált már akkor, amikor Kleinheisler még csak belement a második sárgát megelőző szituációba. Boldogan mutatta fel neki a piros lapot.

A 11-es? 10-ből 7 rijekai szurkoló is azt mondta, hogy nem volt az...a játékvezető a döntéseivel leminősítette a sportot, a labdarúgást, de azokat is, akik megnézték ezt a mérkőzést. Ez a bíró - szándékosan nem mondom ki a nevét - nem egyszerűen rosszul vezette a találkozót, hanem úgy, ahogy akarta - és ez az, ami a leginkább megijeszt. Nagyon úgy néz ki, hogy a csapatunk ebben az idényben nem érhet el semmit, megtiltották, hogy az megtörténjen - fogalmazott keményen a tréner.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz