Az angolok ezt is megúszhatják a Magyarországot durván megbüntető UEFA-nál: Egy nőt is bántalmaztak a szurkolóik - sajtóhír

Egy, az Anglia elleni Eb-elődöntőn szurkoló nőt támadtak meg az angol szurkolók, amikor hazafelé tartott a Wembley Stadionból szerdán. De nem ez volt az egyetlen hasonló eset.
Dudás Gábor 2021. július 11., vasárnap 16:26
Egy, az Anglia elleni Eb-elődöntőn szurkoló nőt támadtak meg az angol szurkolók, amikor hazafelé tartott a Wembley Stadionból szerdán. De nem ez volt az egyetlen hasonló eset.
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 11., vasárnap 16:26

Mint arról beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt három zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar szövetséget.

A szervezet honlapjának pénteki közlése szerint az Európa-bajnokság budapesti és müncheni találkozóin – a magyarok a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában, a németekkel az Allianz Arénában csaptak össze – diszkriminatívan viselkedtek egyes szurkolók, emiatt a válogatott soron következő két hazai, UEFA-rendezésű találkozóján nem lehetnek nézők. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az UEFA két évre felfüggesztette. A szervezet emellett 100 ezer euróra is megbüntette a magyar szövetséget, melynek “Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie ezeken a találkozókon.

Az MLSZ szombaton közzétette azt a listát is, amely alapján az UEFA fegyelmi bizottsága fényképekkel és hangfelvételekkel is igazolni tudja  a magyar szurkolók "diszkriminatív viselkedését."

Ugyancsak tegnap derült ki, hogy az Angol Labdarúgó Szövetséget 30 ezer euróra (11 millió forint) büntette az európai szövetség a szerdai angol-dán Európa-bajnoki elődöntőn történtek miatt. Az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének (CEDB) szombati indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt. A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2-1). Zártkapus büntetést viszont nem kaptak az angolok szurkolóik kihágásai miatt.

"Nem hittem el, mi történik velem"

Nem került azonban a büntetési okok közé az az eset, amely a szerdai találkozót követően történt. A brit The Guardian számolt be arról, hogy a londoni elődöntőt követően hazai drukkertek bántalmaztak egy dán nőt. A kilétét és nevét is felvállaló Jeanette Jörgensen elmondása szerint 15 éve az angol fővárosban él és éppen hazafelé tartott, amikor megtörtént az atrocitás.

Amint épp távozóban voltunk a stadion környékéről, néhányan azt kiabálták felénk, hogy "nem tartozunk ide". Volt nálunk dán zászló is, azt megpróbálták elvenni tőlünk, amikor viszont nem engedtem, elkezdték a hajamat húzni, én pedig nem hittem el, mi történik velem. Igazán ijesztő volt az egész jelenet

- mesélte a dán szurkolóhölgy, aki szerint egy hat-hét fős, 20 és 40 év közötti angol szurkolókból álló csoport rontott rájuk, amiről aztán értesítették a rendőrséget is.

- Beszéltem a rendőrökkel, de nem hiszem, hogy bármi is történt volna az ügyben. Én csak remegtem a történtek miatt és haza akartam jutni - idézte fel a történteket.

Ütés, köpködés, gyalázkodás - ez vár az olaszokra is?

Az ugyancsak brit Evening Standard szerint nem ez volt azonban az egyetlen, dán szurkolókat ért incidens Londonban, egy kilenc éves fiú például szó szerint lemenekült egy menetrend szerint járó buszról, amikor apját megütötte egy angol drukker, miután kiszúrta a jármű ablakán keresztül, hogy dán mezt visel.

Ugyancsak beszámoltak arról, hogy több vendégszurkolót leköpködtek és gyaláztak az angolok - köztük tinédzserkorú lányokat is -, amikor a dánok megérkeztek a Wembley-be.

A dán szövetség - amelyen keresztül a drukkerek belépőkhöz juthattak - azt javasolta, hogy minden incidensről tegyenek bejelentést a szurkolók a brit hatóságoknál. Most sokan amiatt aggódnak, hogy az olasz drukkereket is hasonló atrocitások érhetik majd a vasárnapi döntő előtt, alatt és után.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz