Pont került a Dzsudzsák-ügy végére: Aláírt új csapatához – hivatalos

Hónapok után aláírt új csapatához Dzsudzsák Balázs: az előző szezon vége óta szabadon igazolható szélső az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalbában folytatja pályafutását.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 19., szerda 18:18
Hónapok után aláírt új csapatához Dzsudzsák Balázs: az előző szezon vége óta szabadon igazolható szélső az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalbában folytatja pályafutását.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 19., szerda 18:18

Dzsudzsák Balázs új csapata, az 1972-ben alapított al-Ittihad Kalba idén jutott fel az arab élvonalba. Korábban az AC Milant játékosként erősítő olasz Fabio Viviani által irányított együttes a bajnokságban két forduló elteltével 3 pontot gyűjtött, és csak a rosszabb gólkülönbségének köszönhetően foglalja el a tabella hetedik helyét – az elmúlt hetekben a magyar labdarúgót is csábító Sabab al-Ahli mögött – a tizennégy csapatos pontvadászatban.

A klub szakmai vezetésével egyeztetve hoztuk meg a döntést a magyar válogatott játékos szerződtetéséről. Ajándék a szurkolóinknak. Dzsudzsák Balázs nagy erősítést jelent számunkra, rá mindig számíthatunk – mondta a klub elnöke, Ali Hussain Al Logani.

Az al-Ittihad Kalba legközelebb pénteken – magyar idő szerint 15:40 órakor – az Al-Dafra vendégeként játszik a 3. játéknapon. Amennyiben elkészül Dzsudzsák játékengedélye, akkor akár be is mutatkozhat az új klubjában.

A 31 éves szélsőnek az MTK-tól kölcsönben lévő brazil Myke Bouard Ramos is a csapattársa lesz, valamint az előző idényben az NB I-ben hetedik helyen végző Puskás Akadémiánál is megforduló  horvát Antonio Perosevic is kölcsönben szerepel a gárdánál.

Dzsudzsák kapcsán korábban a belga bajnokságban veretlenül ötödik helyezett Royal Antwerp vezetőedzője, Bölöni László is elmondta, megpróbálta Belgiumba csábítani, de a fizetései igényei miatt letett róla.

Mellette az elmúlt időszakban több hollandiai portál, többek között az 1Limburg is úgy értesült, hogy az előző szezon vége óta szabadon igazolható futballista 2011 után ismét a helyi élvonalban szereplő Fortuna Sittardhoz szerződhet, de mint kiderült, nem tér vissza Európába a futballista.

Hollandia mellett az elmúlt hetekben arab – első számú kérője az Sabab al-Ahli volt –, brit, és német lehetőségekről írtak a nemzetközi sajtóban.

Dzsudzsák pályafutása során többek között a Debrecenben, a holland PSV Eindhovenben, az orosz Anzsi Mahacskalában és a Dinamo Moszkvában, a török Bursasporban, valamint szintén emírségekbeli al-Vahdában is megfordult. Tíz éves légióskodása alatt 366 tétmeccsen játszott, 86 gólt szerzett és 110 gólpasszt jegyzett. A válogatottban eddig 97 mérkőzésen 21 gólt rúgott, de a szövetségi kapitány, Marco Rossi az ígéretéhez híven nem hívta be a Finnország és Görögország ellen készülő 23 fős keretbe, mivel nem volt csapata.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz