Bölöni László 2009-ben az év edzője volt Belgiumban, mostani csapata, a tavaly feljutott Royal Antwerp pedig hat kör után veretlenül ötödik a belga bajnokság tabelláján.

Nem mondom azt, hogy ugyanazok a problémák, mint ezelőtt egy évvel, nem mondom azt, hogy mindent csak az óvatosság szemszögéből nézünk, de azt sem merem mondani, hogy az Antwerppel bajnokságot kell nyerni, szó sincsen róla. Ha az első hat közé bekerülünk, akkor boldogok lehetünk – nyilatkozta a Sport24-nek Bölöni László.

Korábban Belgium népszerű volt a magyar futballisták körében, most azonban egyetlen honfitársunk sem szerepel az ottani élvonalban.

Jó lenne újra Juhászokat találni, a Genkben is volt két nagyon jó futballista, és ne is beszélünk akkor Fazekasékről. A magyarázat az lehet, hogy a belga körülmények egy kicsikét nehezebbek egy magyar játékosnak. Az is előfordulhat, hogy anyagilag nem kapják meg azt, amire számítanak. Mindenesetre fizikailag, játéksebesség, ütközések szempontjából, még taktikai szempontból is, a belga elég nehéz futball – fogalmazott Bölöni.

Pedig most, például Dzsudzsák Balázst ingyen leigazolhatná, akár az Antwerp is.

Én ismerem a játékost, azt mondanám, még kedvelem is. De megismétlem, elég nehéz a belga futball.

Amúgy nekem, hogy őszinte legyek, megfordult a fejemben, hogy javasoljam Dzsudzsákot errefelé, de azt hiszem, aki megfordult az orosz bajnokságban, aztán elkerült az Emirátusokba, annak gondolom, hogy anyagilag olyan igényei is lehetnek, amelyeket itt nem tudnának kielégíti.

Dzsudzsákot az angol másodosztályba ajánlották be, ennek a csapatnak segíthet – sajtóhír