Több hollandiai portál, így az 1Limburg is úgy értesült, hogy Dzsudzsák Balázs 2011 után ismét a helyi élvonalba szerződhet. A lap információi szerint már zajlanak az egyeztetések a 30 éves magyar szélső és a Fortuna Sittard gárdája között, amelynek gyenge idénykezdete miatt is szüksége lenne egy gólra, gólpasszokra képes támadóra. Különösen azután, hogy a múlt héten súlyos sérülést szenvedett a Fortuna 22 éves szélsője, a surinami Gavin Vlijter.

A lap megszólaltatta a magyar játékos menedzserét is, aki nem akart sem cáfolni, sem megerősíteni sem a sajtóhírt, ahogy fogalmazott, pár nap múlva kiderülhet, hol folytatja pályafutását a nyár óta csapat nélküli Dzsudzsák.

Eközben a Fox Sports megkereste René Eijert, a Fortuna szakvezetőjét is, aki ennyit mondott az ügyről: – Én is hallottam a pletykákat, de egyelőre nem tudok semmit sem mondani erről – reagált a tréner.

A korábbi napokban, hetekben arab, illetve brit lehetőségekről írtak a nemzetközi sajtóban Dzsudzsák kapcsán. Ha a szélső visszatérne Hollandiába, egyben legnagyobb sikerei helyszínére térne vissza: a légiós 2008 és 2011 között a PSV Eindhovenben futballozott, holland bajnok is volt, de szerepelt a BL-ben és az EL-ben is egykori csapatával. Eddigi 164 Eredivisie-meccsén 54 gól és 51 gólpassz fűződik a nevéhez.

A Fortuna 4 eddigi bajnoki meccsén nyeretlen maradt, 2 döntetlen és 2 vereség a mérlege, ezzel az utolsó helyen áll jelenleg az élvonalban.

Elismerték: Dzsudzsák kell a holland klubnak – az utolsó utáni órák hazai átigazolási hírei