Sallai Roland első Bundesliga-idényét súlyos sérülés törte ketté, végül összesen 10 meccs jutott a magyar válogatott támadónak az előző szezonban.

A Freiburg 22 éves támadója mostanra túljutott a sérülésén és tavaszi műtétjén, teljes erőbedobással készül az új évadra, amely csapata számára augusztus 17-én, a Mainz elleni hazai meccsel veszi majd kezdetét.

Nagyon jól érzem most magam, boldog vagyok, hogy nincs már semmiféle fájdalmam. Erősebbnek érzem magam, mint korábban bármikor. Néha talán túlzottan is keményen hajtottam a felkészülés során, meg kellett találnom a helyes mértéket. De egyértelmű, hogy szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba, ezért mindent meg is akarok tenni.

Az előző idény egy igazi érzelmi hullámvasút volt a számomra, először nagyon boldog voltam a jó kezdés miatt, aztán nagyon szomorú, hiszen megsérültem – mondta a Kickernek a magyar légiós.

Sallai a Palermónál az olasz élvonalba is “belekóstolhatott”, a ciprusi APOEL játékosaként pedig a BL-főtáblát is megjárta, olyan együttesek ellen pályára lépve, mint a Real Madrid, a Tottenham vagy a Borussia Dortmund. Amikor az esetleges újabb BL-szereplésről kérdezték, annyit mondott a támadó, hogy “semmi sem lehetetlen”.

Az első mérkőzésem a Santiago Bernabeu Stadionban óriási élmény volt. De nem akarok már többet a múltról beszélni – zárta le a témát Sallai.

Sallai: “Most érzem magam először profi futballistának” – interjú