Elhúzódó sérülése miatt pár napja megműtötték Sallai Rolandot, aki hosszabb ideje nem bevethető, és ennek révén még másfél hónapig biztosan nem léphet pályára.

A magyar válogatott támadója még november közepén sérült meg, az első hírek szerint viszont nem volt komolynak tűnő a baj, rövid kihagyást jósoltak neki. A támadónak akkor egy vérömleny keletkezett a combjában, és akkor az a döntés született, hogy műtétre nincs szükség, csak pihenőt irányoztak elő neki, ami megoldja majd a problémákat.

Ám hiába teltek a hetek, Sallai nem lett jobban, emiatt kihagyni kényszerült a Freiburg téli edzőtáborozását is, amit érthetően egyre nehezebben viselt a játékos. Ezért is döntöttek most a műtét mellett. A Nemzeti Sport Online arról számolt be, hogy játékos hasfalánál történt a beavatkozás.

Honlapunk úgy tudja, hogy Sallait végül Berlinben műtötték meg az elmúlt hét csütörtökén, és az operáció jól sikerült.

Ennek ellenére is legalább hat hetes pihenő vár rá, így a tavaszi idény nagy részében nem lesz bevethető, és ami számunkra fájó, hogy a magyar válogatottban sem léphet pályára a Szlovákia és a Horvátország elleni Eb-selejtezőkön a Bundesligában szereplő támadó.

FRISSÍTÉS: A mértékadó német sportlap, a Kicker is megerősíti az újbóli operáció tényét és hozzáteszi, hogy ezzel alighanem véget érhet a magyar válogatott támadó idénye is.