Mint ismeretes, a Chelsea nyerte meg a Bajnokok Ligáját a 2020/2021-es idényben, miután szombaton, a portói Estadio do Dragaóban a német Havertz góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt.

A manchesteriek ráadásul nem csak a döntőt veszítették el, de talán legjobb játékosukat és karmesterüket, Kevin De Bruynét is súlyos sérülés miatt. A belga középpályást a 60. percben le kellett cserélni a német válogatott Antonio Rüdiger kőkemény bodicsekjét követően.

De Bryune vasárnap, a Twitter-oldalán írta le, mi lett a pontos diagnózis a sérülését követően: nem csak az orrcsontja tört el, de a bal oldali szemgödre is.

Üdv! Most értem vissza a kórházból. A diagnózis szerint eltört az orrom és a bal oldali szemgödröm. Most már rendben vagyok. Bár természetesen még mindig csalódott a tegnapi döntő miatt. De visszatérünk!

– írta a belga klasszis a Twitter-oldalán.

De Bruyne felépülése akár hetekbe is telhet, így egyelőre kétséges, hogyan léphet pályára majd az Európa-bajnokságon. Talán épp hasonló protektorban, mint amilyet Rüdiger viselt a BL-döntőn…

Rüdiger: “Sajnálom”

A német bekk egyébként vasárnap délután nyilvánosan is elnézést kért belga ellenfelétől, mondván nem állt szándékában sérülést okozni és reményét fejezte ki, hogy De Bruyne minél hamarabb visszatérhet majd.

“Épp most nyertem meg a kib…tt Bajnokok Ligáját”, Tuchel nem tudja mit érez, Guardiola szerint egyszer a City a világ legjobbja lesz – BL-visszhangok