Megszenvedett a sebész a műtéttel

Meglehetősen fájdalmas arc nézett vissza ránk Kocsis Gergő Instagram-profiljáról a hét elején, a Diósgyőr játékosa számára nem indult túl jól a felkészülés. Bár a miskolciak kemény edzéseken vesznek részt a Magas-Tátrában, miközben Bódog Tamás alaposan megdolgoztatja őket, Kocsis azonban nem emiatt érezhette magát rosszul a bőrében.

Lassan másfél hete szenvedtek az egyik fogammal, és hétfőn úgy döntöttünk, hogy rászánunk pár napot és kihúzatom. Sajnos beletört az ínyembe a fogam gyökere, fel kellett vágni a számat a sebészeten. A reggelt a fogászaton kezdtem és úgy voltam vele, hogy egy tízperces beavatkozás lesz, azonban ez 3-4 órára módosult. Utána a sebészeten fel kellett keresni egy orvost, és ő is megszenvedett a műtéttel. Már a múlt héten is kihagytam három napot a fájdalmak miatt, valószínűleg péntektől egy laza munkát elkezdhetek. Valószínűleg hétfő körül fogok teljes értékű edzés munkát végezni – mondta a csakfoci.hu-nak a DVTK középpályása, aki így lemaradt a tátrai edzőtábor legkeményebb részéről.

Bódog volt a garancia arra, hogy felépülhet

Bódog Tamásnál igazából egész évben nagyon kemények az edzések. Tulajdonképpen az egész évünk egy felkészülés. Hétfőtől szerdáig nagyon kemény edzéseken vesznek részt a társak, de hozzá vagyunk szokva a kemény munkához. A négynapos Magas-Tátrai edzőtábor csupán azért van, mert edzőnk szeretett volna változatosságot belevinni a felkészülésünkbe. A szünet alatt kaptunk egyéni edzésterveket, azt is lelkiismeretesen elvégeztem, így nem gondolnám, hogy nagy lemaradásom lenne a többiekhez képest, még úgy sem, hogy a fogműtétem óta itthon sajnos nem végezhetek edzéseket, az orvos még azt is megtiltotta, hogy súlyzós gyakorlatokat csináljak.

Kocsis nyáron szerződött vissza Dunaszerdahelyről az NB I-be.

Bódog Tamás személye mindenképpen döntő tényező volt, hogy Diósgyőrbe jöttem. Garancia volt arra, hogy ő ismételten fel fog építeni a sérülésem után és vissza tudom nyerni a régi formámat. Fontosnak éreztem, hogy a sérülésem után játszanom kell, és ezt a lehetőséget a DVTK-nál megkaphatom hétről-hétre. Most télen nem esett szó arról, hogy hol folytatom, hiszen érvényes a kölcsönadási szerződésem, a Diósgyőrnek pedig van rá opciója, hogy később megszerezzen. 

A szlovák agresszívebb és gyorsabb, a magyar ügyesebb

A belső védőként bevethető védekező középpályás beszélt a szlovák és a magyar liga közötti különbségekről is.

A szlovák liga sokkal fizikálisabb, sokkal agresszívebbek a játékosok. A magyar bajnokságban ügyesebb játékosok vannak, de a bajnokság nem annyira az erőnlétre épül, a szlovák liga gyorsabb is.

A DVTK stílusa egyébként nem volt idegen számomra, azonban valóban, ha a többi magyar csapattal vetjük össze magunkat, akkor másabb stílusban játszunk. Próbáljuk mindenkire ráerőltetni az akaratunkat, agresszív játékunkkal sokakat meg tudunk lepni. Sok barátom ellen játszottunk már és mindig mondták, hogy tényleg fáj nekik, amikor odalépünk nekik.

Az őszről és a tavaszról

Kellett egy kis idő mire belejöttem, de az idény végére egyre jobban játszottam, és az utolsó 4-5 mérkőzésen tudtam olyan teljesítményt nyújtani, amivel mindannyian elégedettek voltunk. Kicsit sajnáltam is, hogy jött a szünet, mert akkora éreztem , hogy belelendültem, de igyekszem úgy folytatni most a tavaszi szezont, ahogy az őszit abba hagytam. Szeretnék egy eredményes tavasz részese lenni.

Jól kiindulási alap a hatodik hely. Szeretnénk előrefelé nézni, nem hátrafelé. Ami jellemző volt ránk ősszel, hogy kicsit hullámzó volt a teljesítményünk, és ezt szeretnénk stabilizálni. A bajnokság nagyon kiegyenlített, a Vidi és a Fradi kivételével mindenki versenyben van a dobogóért és a kiesésért is. De hátrafelé nem szeretnénk tekinteni, csakis előre és a keret is adott hozzá, hogy előrébb lépjünk.

Lenkó Patrik