Korábban már beszámoltunk arról, hogy Vasas középpályása, Borbély Bálint még a Gyirmót elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést: eltört a lábközépcsontja, akkor több hónapos kihagyást jósoltak neki.

A 28 éves középpályás legutóbb pedig a Budaörs elleni bajnokin bő harminc percet kapott.

Örültem, hogy véget ért ez a négy hónap, ami persze nem múlt el nyomtalanul – kezdte Borbély a vasasfc.hu-nak. – Erőnlétileg még van némi lemaradásom, de ezt be fogom hozni. A legnagyobb nehézség az volt, hogy nem játszhattam és nem tudtam segíteni a társaknak.

Miután felrakták a gipszet a lábamra, elkezdtem a visszaszámlálást. A családom és a barátnőm végig mellettem állt ebben a nehéz időszakban, de a Vasastól is rengeteg segítséget kaptam.

Borbély kitért arra is, milyen a munka az új vezetőedzővel.

Az edzőnk a tudatos és kemény munkában hisz, és az ezzel kapcsolatos tudását maximálisan átadja nekünk. Mindenki tiszta lappal indult nála, függetlenül attól, hogy a korábbi időszakban ki milyen teljesítményt nyújtott. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a hátralévő négy őszi meccsünket megnyerjük és felzárkózzunk az élbolyhoz. Egyelőre időre van szükségem, hogy visszanyerjem a régi formámat, úgy gondolom, a válogatott mérkőzések miatti szünet alkalmas lesz arra, hogy újra felépítsem magam fizikálisan – tette hozzá.