Borbély Bálint a szombati edzőmeccsen egy ütközés során lábközépcsont törést szenvedett. Több hétig nem számolhat vele Kis Károly vezetőedző.

Egy párharc során az ellenfél egyik játékosa térddel rácsúszott a lábfejemre. Azonnal éreztem, hogy nagy a baj, megpróbálkoztam ugyan a játékkal, de nem tudtam a lábamra állni, ezért még a szünet előtt cserét kértem. Azonnal bevittek a győri kórházba, ahol a röntgenvizsgálat után kiderült, hogy a kettes, a hármas és a négyes lábközépcsontom eltört. Most tíz napig fekvőgipszet kell viselnem, amihez elég nehéz hozzászoknom, mivel eddig még egyáltalán nem volt komoly sérülésem. Tíz nap után kapok járógipszet, ami egy fokkal már jobb lesz. Jó hír, hogy műtétre nincs szükség, de ez most kevésbé vigasztal – mondta a vasasfc.hu-nak az MTK-tól érkező Borbély Bálint.

A csapatorvos szerint hosszú kihagyás vár a középpályásra.

Már a helyszínen valószínűsíthető volt, hogy Bálintnak eltört a lábközépcsontja, ezt a röntgenvizsgálat alátámasztotta. Egy ilyen csonttörésnek hat hét a gyógyulási ideje, ezt követően még kell 2-3 hét, hogy el tudja kezdeni a mozgást. Hozzávetőlegesen három hónap múlva lesz újra alkalmas a játékra – mondta dr. Lejkó Dezső.