Megmenti nevelőklubját a lengyel futballikon, újra összeállhat a CR-Modric duó - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Csakfoci Admin 2019. január 13., vasárnap 21:29
A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. január 13., vasárnap 21:29

ANGLIA

Manchester United: Hibátlan MU, De Gea-parádé: Solskjaer az első rangadóját is megnyerte – videó

A Vörös Ördögök állítólag megkörnyékezték az angol válogatott szövetségi kapitányát, Garreth Southgate-et, aki a nyáron a nemrégiben menesztett José Mourinho pozícióját vehetné át a csapat élén. (Telegraph)

Chelsea: Maurizio Sarri együttese bejelentkezett a Barcelonával tárgyaló Adrien Rabiot játékjogáért a Paris Saint-Germainnél. (L'Equipe) A brazil Willianért a Barcelona mellett a Carrascót és Gaitant is foglalkoztató kínai Dalian Yifang együttese is bejelentkezett. (Mirror)

Arsenal: Jövő héten bejelentik Denis Suárez érkezését a Barcelonától. A 25 éves középpályás először kölcsönben kerül Londonba, de az Ágyúsoknak opciós joga lesz megvásárlására. (Mundo Deportivo)

Manchester City: A manchesteri Égszínkékek fontolóra vették a Napoliban játszó 28 éves brazil középpályás, Allan leigazolását. (Tuttomercato)

Tottenham: A londoniak tartják a Paris Saint-Germain által diktált tétet és hajlandóak 67 millió fontnak megfelelő összeget fizetni az Ajax tehetségéért, Frenkie De Jongért, akiben a Reallal szóba hozott Christian Eriksen utódját látják. (Express)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Messi 400. gólja, Suárez-dupla, megint öt ponttal megy a Barca – videó

Philippe Coutinho a maradás mellett döntött annak ellenére, hogy nem érzi magát tökéletesen a Camp Nouban. A brazil karmestert korábban a Manchester United próbálta visszacsábítani a Premier League-be. (Mundo Deportivo) Ernesto Valverde megerősítette, hogy szeretnének egy új középcsatárt igazolni Munir El-Haddadi távozása miatt. Elmondása szerint ha ennek anyagi korlátai lesznek, kénytelen lesz a B-csapatból kiemelni valakit. (Mundo Deportivo)

Real Madrid: Santiago Solari elmondása szerint elégedett Vinícius Junior fejlődésével. A vezetőedző kiemelte, a brazil tehetségnek egy zsinórban háromszor BL-t nyerő csapatba kell beilleszkednie 18 évesen, ennek tükrében kell a teljesítményét megítélni. (ESPN)

Atletico Madrid: Diego Simeone szerződése 18 hónap múlva lejár a klubnál, így őt is a lehetséges Mourinho-utódok között tartják számon Manchesterben. (Mirror)

Sevilla: Célegyenesbe értek a tárgyalások a Napoli 23 éves horvát középpályásával, Marko Roggal. A játékosért korábban a Schalke is bejelentkezett, most azonban úgy néz ki, hogy a La Ligában folytatódik pályafutása. (Tuttomercato)

OLASZORSZÁG

Juventus: Cristiano Ronaldo után a 2018-as aranylabdás Luka Modricot is szerződtetnék a Real Madridtól. Az Interrel szállhatnak harcba a 33 éves horvát középpályásért (Sport Mediaset) Az Arsenal közölte a torinóiakkal, hogy 18 millió euró ellenében hajlandóak csak elengedni a télen a walesi válogatott Aaron Ramsey-t, kinek szerződése lejár a szezon végén. (Mirror)

Az olasz bajnoki címvédő visszautasította a Chelsea ajánlatát, melynek értelmében Alvaro Moratát cserélték volna el a Milannál kölcsönszereplő Gonzalo Higauinra. (Calciomercato)

AC Milan: Gattusóék szeretnék soraikban tudni a Manchester United 31 éves belga válogatott játékosát, Marouane Fellainit. (Mail)

Internazionale: Szerződése lejártával a nyáron távozik az Old Traffordról a 33 éves jobbhátvéd, Antonio Valencia. A milánói kékek örömmel szerződtetnék az ecuadorit. (Mirror)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: A 18 éves angol szélső, Callum Hudson-Odoi engedélyt kért a Chelsea-től a távozásra, hogy aláírhassa szerződését a német bajnokcsapattal. (Mail)

Borussia Dortmund: A Boca Juniors 19 esztendős védője, Leonardo Balerdi megérkezett Dortmundba, hogy átessen a klubváltását megelőző orvosi vizsgálaton. Az argentin fiatalért 12 millió eurót fizethet a Bundesliga listavezetője. (Kicker)

Hoffenheim: Szalait és Balotellit is leigazolná a 21-szeres bajnok: “Közel a happy end” – sajtóhír

Wolfsburg: A legutóbb a Wolfsburg csapatát szolgáló, jelenleg szabadon igazolható egykori dortmundi klubikon, Jakub Blaszczykowski két befektetőtársával együtt összesen mintegy 932 ezer eurót ajánlott fel anyagi problémákkal küszködő nevelőegyesületének, a Wisla Krakkónak. A játékos emellett hajlandó fizetés nélkül (!) végigjátszani náluk a tavaszi szezont, hogy ezzel mentse meg a lengyel klubot a csődtől. (Kicker)

Blaszczykowski már a lengyel csapatnál edz:

VILÁGFOCI

USA: Urbányi igazgató lett a legmagyarabb MLS-csapatnál

Irán: Leekenst traktoros csapatnál nevezték ki – hivatalos

Argentína: Diego Maradona világbajnok argentin labdarúgó vasárnap elhagyhatta azt a Buenos Aires-i kórházat, ahol egy nappal korábban gyomorműtétet hajtottak végre rajta. A mexikói másodosztályban szereplő Dorados de Sinaloa szakvezetőjénél január elején állapítottak meg belső vérzést, amelyet műtéttel szüntettek meg. Maradona ügyvédje, Matias Morla elmondta: az edző gyógykezelése otthonában folytatódik, és nincs akadálya annak, hogy visszatérjen mexikói csapatához.

Maradona szeptemberben kötött szerződést a Dorados de Sinaloa együttesével, és az addig csupán középmezőnyben lévő csapat az argentin tréner irányításával „megtáltosodott”, majd bekerült az Apertura (őszi szakasz) döntőjébe, amelynek visszavágóján csak hosszabbításban maradt alul. Az argentin edző a szezon végén visszatért hazájába, és csak január elején jelentették be, hogy a Clausurára (tavaszi szakasz) is marad. Így viszont a csapat nélküle készült, és első szezonbeli összecsapásán – múlt szombaton – az őt mellőző gárda otthon kapott ki 1-0-ra (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Az MU-ba tart?
Lőw Zsolt
Van esély rá, hogy a Chelsea után egy másik nagy angol klub, a Manchester United is alkalmazza Thomas Tuchelt, valamint állandó segítőjét, Lőw Zsoltot.
Mezőkövesd
Ő lehet az új edző
A csakfoci.hu információi szerint Tóth Mihály a legesélyesebb jelölt a Mezőkövesd vezetőedzői pozíciójára, vele kezdheti meg az NB II-es idényt a borsodi csapat.
Ferencváros
Muhamed Besic
A csakfoci.hu információi szerint biztossá vált, hogy Muhamed Besic a szezon végén távozik a Ferencvárostól.
Tovább az összes átigazoláshoz