Mint arról beszámoltunk, köpésért három mérkőzésre tiltotta el a Dinamo Kijevet erősítő Kádár Tamást az Ukrán Labdarúgó Szövetség (FFU) fegyelmi bizottsága. A válogatott bekk a Vorszkla otthonában 1-0-ra megnyert bajnoki 59. percében előbb a hazaiak támadójával, Vlagyiszlav Kulah-hal, majd a sárga lapot felmutató Anatolij Abdula játékvezetővel szólalkozott össze és mérgében köpött is egyet – a bizottság szerint a bíró felé.

A bekket eredetileg két bajnokira és a kupatalálkozóra tiltotta el az FFU fegyelmi testülete, Kádár viszont hivatalos fellebbezéssel élt, sőt nyilvánosságra is hozta, mik az érvei a büntetése ellen, egy nem mindennapi nyilvános levél formájában: a részletek itt – kattints!

Néhány nappal később – ekkor Kádár egy meccset már letöltött büntetéséből – az FFU bejelentette, hogy Kádár eltiltását visszavonták a Dinamo Kijev, a Minaj elleni kupameccsére vonatkozóan, így annak nem volt akadálya, hogy a magyar válogatott védő a szerdai, idegenbeli találkozón pályára lépjen (3-1-re nyert a fővárosi gárda) – végül a bekk nem volt ott a keretben.  Kádár így papíron már “csak” a Sahtar Donyeck elleni, idegenbeli bajnoki csúcsrangadón fog hiányozni csapatából november 3-án, azonban a védő ismét nyilvánosan adott hangot elégedetlenségének.

Akárcsak a korábbi levelében, a magyar válogatott futballista ismét egy korábbi esetre hivatkozva kérte a fegyelmi testületet, hogy összesen két meccsre redukálja az eltiltását.  Ismailyt, a Sahtar Donyeck brazil védőjét korábban két összecsapásról tiltották el a pályán mutatott “agresszív viselkedés” miatt és Kádár szerint ő sem érdemel szigorúbb büntetést, hasonló elbánást kér.

Rövid leszek. Úgy vélem, hogy az ukrán labdarúgás másik szereplőjeként megilletne annyi tisztelet, hogy legalább válaszoljanak a korábbi levelemre. Talán túlságosan elfoglaltak voltak ahhoz, hogy ezt megtegyék.

De ez nem veszi el a reményt tőlem, hogy esetleg a következő ülésükön foglalkozni fognak az ügyemmel. Szeretném megismételni, úgy vélem, hogy igazságtalanul tiltottak el három mérkőzésre, de kész vagyok letölteni a büntetésemet – egy megjegyzés mellett. Az ukrán labdarúgás két legerősebb klubja, a Sahtar és a Dinamo Kijev mérkőzése megérdemelné, hogy mindkét klub a legerősebb összeállításában nézhessen szembe egymással.

Ismailyt viselkedése ellenére csak két mérkőzésre tiltották el három helyett, súlyosabb fegyelmi vétsége ellenére, azzal az indokkal, hogy a Sahtarnak épp a Dinamo ellen lesz mérkőzése. Én pedig most a Sahtar ellen játszhatnék. Annak viszont nem látom okát, miért kellene az én esetemet másképpen elbírálni, vagy hogy az egyik klub játékosát miért illeti meg több jog, mint a másikét” – írja Kádár újabb, november elsejei hivatalos beadványában.

A Sahtar Donyeck a hétvégi rangadó előtt, 13 fordulót követően 5 pontos előnnyel vezet a Dinamo Kijev előtt. Kádár alapembere a fővárosi gárdának, 10 bajnokin kezdőként, egyszer pedig csereként játszott eddig az ukrán bajnokságban.