Mint ismeretes, az ukrán élvonalbeli bajnokság 12. fordulójában a Vorskla otthonában vendégeskedett (0-1) a Kádár Tamást is foglalkoztató Dinamo Kijev.

A találkozón a magyar válogatott hátvédnek alaposan meggyűlt a baja a hazaiak támadójával, Vlagyiszlav Kulah-hal, aki folyamatosan ráncigálta, ami addig fajult, míg a 28 éves védő ezt szópárbajban torolta meg. Az 59. percben kialakult kettejük közötti vitának a játékvezető, Anatoliy Abdula vetett véget és sárga lapot mutatott fel a magyar játékosnak.

Kádár az általa vitatott sárga kiosztása után a felvételek alapján a bíró felé köpött, amit később a meccs másnapján a fővárosi 1927.kiev.ua is közzétette a jelenetet.

Az akkori tudósítások alapján a spori nem észlelte a történteket, és az eset nem is került be a jegyzőkönyvbe.

A fegyelmi bizottság csütörtöki ülésén megszületett a döntés a válogatott védő kirohanásával kapcsolatban, amelynek értelmében Kádár Tamás három soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott – mindez azt jelenti, hogy többek között a november 3-án Harkovban megrendezésre kerülő Sahtar Donyeck elleni rangadón nem lehet ott a pályán.

A 1927.kiev.ua információi szerint a Football 1 nevezetű csatorna jeltolmácsa segítségével hozták meg a döntést.

A fegyelmi bizottság indoklása

Az ismétlések során látható volt, hogy Kádár nem ért egyet az ítélettel, majd a játékvezető felé is kimutatta ezt. A labdarúgó azért kapta az ilyen esetben kiszabható legkisebb mértékű büntetést, mert korábban nem kapott eltiltást.” – olvasható a for-ua.life-n.

Videó: Sárga lap és köpés – Kádár és a játékvezető afférja a téma Ukrajnában