A Mainz, a Freiburg, a Dortmund, a Leipzig és a Düsseldorf ellen sem tudta elhozni a három pontot a Hertha, a Bayern München felett aratott siker óta tehát nyeretlenek a bajnokságban. Utoljára 2016. tavaszán történt ilyen a berliniekkel, akkor az utolsó 7 Bundesliga-fordulóban mindössze 2 pontot szereztek.

A hétvégi vereség után a klub szimpatizánsai ugyanakkor támogatásukról biztosították Dárdai Pált és csapatát a düsseldorfi repülőtéren.

Ritkán utazom haza ilyen pozitív hangulatban. A szurkolóink megmutatták, hogy szeretnek és támogatnak bennünket – jóleső érzés volt. – nyilatkozta a magyar szakember.

Dárdai a hanyatlás okát is kifejtette a Berliner Morgenpostnak.

Nem védekezünk már olyan lelkesedéssel, mint kellene. Azokat a játékelemeket, amiket napról napra gyakorlunk, megpróbáljuk szépen játszani, de (a Düsseldorf ellen – szerk.) a második félidőben nem tudtuk a játékszellemet küzdőszellemmé alakítani.

Nem kell mindig mutatósan játszanunk, inkább pontokat kellene gyűjtenünk. Visszatérünk az alapokhoz, az eredményességhez.

Kapóra jön tehát a válogatott szünet a berlini stábnak ahhoz, hogy helyrerakják az utóbbi 2 mérkőzésen 7 gólt kapó Hertha védelmét.

A képet árnyalja egyébként a tény, hogy a Dortmund otthonában telt ház előtt pontot tudott szerezni a fővárosi csapat, és a Darmstadtot is kiejtették a Német Kupából október 30-án, ennek ellenére a Bild krízishelyzetként aposztrofálta Dárdaiék bajnoki nyeretlenségét.

Topligák: Dárdaiék simán kikaptak Gulácsiéktól, botlott a listavezető Pool, Real-győzelem – videók