Korábban beszámoltunk arról, hogy megtalálták az Emiliano Salát szállító Piper Malibu N264DB típusú egymotoros repülőgépének roncsait vasárnap, majd a maradványok között hétfőn egy holttestre bukkantak, amelyet csütörtökön kiemeltek és még aznap késő este azonosították is: az dorseti rendőrség megerősítette, 28 éves argentin futballista holttestét hozták felszínre.

Csütörtökön a La Manche-csatornában 63-67,7 méteres mélységben lévő gépben megtalált holttestet a Portland-szigetre szállították, ahol átadták a dorseti halottkémnek, amely megvizsgálta, és a helyi rendőrség csütörtökön éjfél előtt nem sokkal hivatalos közleményben tudatta a vizsgálat eredményeit.

A késő este kiadott közlemény kitér arra, hogy Emiliano Sala és a pilóta, David Ibbotson családjait értesítették a fejleményekről, a családtagokkal pedig továbbra is szakemberek foglalkoznak ebben a nehéz időszakban. A dorseti rendőrség támogatásával a halottkém folytatja a további munkát, hogy újabb részletek kiderüljenek a balesettel kapcsolatosan.

A roncs és a holttest kiemelése:

A L’Équipe francia sportnapilap információi szerint a hatóságok órákon belül átadják az elhunyt Sala földi maradványait a családnak, hogy mihamarabb gondoskodni tudjanak majd a temetésről.

Az argentin támadó a francia Nantes-tól szerződött a walesi Cardiff Cityhez, ezért utazott Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Sala keresését négy nappal később hivatalosan leállították, azonban később folytatták, és múlt héten vasárnap megtalálták a gépet a La Manche csatornában, a tenger fenekén.

A gyászoló testvér

Sala testvére, Romina a közösségi oldalán egy megható búcsúüzenettel ellátott fotót tett közzé, amelyen az argentin futballista látható. A 28 éves játékos a kezeit széttárva, az ég felé néz a Nantes stadionjában.

Lelked a lelkemben örökké ragyog, így megvilágítva a létezésemet. Szeretlek, Tito! – mellékelte az alábbi az üzenetet a fotó mellé Romina.

Nyugodjék békében!

Tu alma en mi alma brillará por siempre, iluminando así, el tiempo de mi existir. Te amo tito.

Közzétette: Romina Sala – 2019. február 7., csütörtök