Az Euronews és több lap egybehangzóan azt állítja, hogy a 28 éves argentin játékost, Emiliano Salát találták meg, akinek azonosítása még folyamatban van. A kisgépet irányító pilótáról, az 59 éves David Ibbotsonról továbbra sincs információ. A gépen megtalált holttestet Portland-szigetre szállították, ahol átadják a dorseti halottkémnek. Egyelőre arról még nem adtak ki hivatalos információkat, hogy azonosíthatták volna Salát.

A légibaleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB) közlése szerint nehéz körülmények között zajlott a mentés az időjárási viszonyok miatt.

Akcióközelben: a roncs és a holttest kiemelése

Az alábbi videófelvételen látható Geo Ocean III nevű mentőhajó, amely a roncsot megtalálta, jelenleg is a helyszínen tartózkodik – egy távirányítású mini-tenger­alattjáróval próbálják meg a holttestet biztosítani, mielőtt felhozhatnák. Megemlítendő, hogy az erős hullámzás miatt csak rövid ideig lehetséges használni a távirányítású eszközt, így ennek következtében az előrehaladás folyamata is lassabb.

Sajtóhírek szerint a vizsgálatok sokáig tarthatnak, és a két klub egyezkedése is, a csatár korábbi klubja, francia Nantes azt szeretné, hogy a walesi Cardiff City fizesse ki a játékos, 17 millió eurós (5,42 milliárd forintos) vételárát, amely klubrekordnak számít(ott).

A BBC úgy tudja, hogy a szóban forgó 17 millió eurós összegből a Girondins Bordeaux is részesül. A hírek szerint a hatszoros francia bajnok csapatot 50 százalék illeti, amely még négy évvel ezelőtt 900 ezer fontért (326,5 millió forintért) adta el Salát a Nantes-nak.

MTI/BBC/csakfoci.hu

Előzmények és a gazdáját váró kutya

Az argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Sala családtagjai, rokonai és közvetlen ismerősei is továbbra reménykednek a csodában. Szombaton Sala testvére, Romina a közösségi oldalán egy szívszorító fotót tett közzé, amelyen a PL-csatár kutyája, Nala látható. Az ebet Romina fogadta be, mikor Sala eltűnt, és a kutya azóta is várja haza türelmesen a gazdáját az ajtóban ülve.

A hírek szerint a 28 éves futballista akkor fogadta örökbe Nalát, amikor a Nantes-hoz szerződött, mert magányos volt, miatta utazott vissza Franciaországba, hogy elrendezze majd az átszállítását Walesbe, és megnézze, minden rendben van-e vele…

Nala también te espera.. ❤

Közzétette: Romina Sala – 2019. február 2., szombat