Két nappal azután, hogy füstbombákkal és rakétákkal támadták meg Beséék buszát, fontos mérkőzés előtt állt a magyar válogatott védő és csapata az Ajaccio ellen. A találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést Gimbert révén, aki egy remek indítás után körülbelül 16 méterről, állítgatás nélkül talált a kapuba. Az első félidő hajrájában a vendégek egyenlítettek, miután Bonnet laposan visszapasszolt labdáját Mateta gurította a kapuba, így 1-1-el mentek pihenni a felek.

A második játékrészben az Ajaccio játékosai rendre szabálytalankodtak, amelyekért villantak is a sárga lapok. A rendes játékidő hosszabbításában Bese Barnabást sérülés miatt le kellett cserélni, mivel a magyar hátvéd hetek óta fájós lábbal játszott.

A kétszer tizenöt perces ráadásban a hazaiak hamar megfogyatkoztak, miután Coutadeurt kiállította a játékvezető. A 112. percben a Le Havre tizenegyeshez jutott, a megítélt büntetőt az egyenlítő gól szerzője, Mateta higgadtan értékesítette. Alig pár perccel később elszabadultak az indulatok a pályán, a két csapat labdarúgói egymásnak estek, és a bíró Matetának, Sainatinak, valamint Bainnak is felmutatta a piros lapot.

Az Ajaccio a lehető legutolsó pillanatban, a 125. perc legvégén egyenlített, így tizenegyesek következtek.

A hazaiaknál mindenki értékesítette a büntetőt, míg a vendégek részéről Ferhat hibázott, így a Le Havre 5-4-re alulmaradt az Ajaccio-val szemben, s eldőlt, hogy a korzikaiak játszhatnak a feljutásért a Toulouse ellen.

„Nem volt semmilyen problémám abból, hogy magyar vagyok” – két lépésre a top bajnokságtól a válogatott játékos